duminică, 24 septembrie 2017

Desculță prin iarbă la Kew Gardens


În Kew Gardens am petrecut o după-amiază minunată de august. Grădinile sunt pur și simplu superbe, nu simți cum trece timpul plimbându-te pe alei sau desculță prin iarbă, îmbrățișând câte un trunchi de copac secular sau bucurându-te de razele jucăușe ale soarelui când stai tolănită pe o bancă. O sumedenie de plante, flori, copaci sunt găzduite de grădină și poți afla multe lucruri interesante despre acestea citind catonașele alăturate. Așa am putut să văd pe viu boabe de cafea sau de cacao. Iar pe lângă plante, am văzut și fazani colorați și păuni care se plimbau nestingheriți prin grădini. Plus câteva veverițe sărind din creangă în creangă.

Grădinile regale ascund mai multe surprize precum galeria Marianne North, Queen Charlotte's Cottage, The Hive, serele cu plante exotice sau grădina cu trandafiri. Pe lângă acestea, grădinile adăpostesc chiar și un palat, Kew Palace, al cărui interior poate fi vizitat. Aceastea sunt doar câteva din surprizele care vă așteaptă la Kew Gardens, pe celelalte sper să le descoperiți singuri cu următoarea vizită la Londra.

Aș putea spune că Kew Gardens sunt cel mai frumos loc de vizitat când ajungeți în Londra, chiar dacă de fapt acestea nu se află în Londra, ci în Richmond. Însă cum era de așteptat, puteți lua metroul din oraș până la grădini.

Aeroportul Heatrow fiind în imediata apropiere a grădinilor, puteți vedea cerul brăzdat din minut în minut de avioane care se pregătesc de aterizare. Puteți încerca să ghiciți despre ce linie aeriana este vorba, acestea fiind suficient de aproape pentru a descifra logo-urile.

Ca să vă bucurați cu adevărat de Kew Gardens este bine să vă acordați o zi întreagă pentru vizitare, cu siguranța va merita, mai ales dacă ziua vizitei voastre este una însorită. Eu am iubit pur și simplu aceste grădini, unde am putut să umblu desculță prin iarbă fără nicio grijă, într-un decor de vis. Dar cum puteau fi altfel grădinile familiei regale?

Și după ce ați vizitat grădinile în lung și în lat, veți mai zăbovi puțin înainte de plecare în magazinul de suveniruri de unde veți putea cumpăra cărți, semințe, bulbi, săpunuri, ilustrate, gemuri, miere și multe altele. Nici noi nu am plecat cu mâna goală și am cumpărat niște bulbi de lalele negre pe care să îi plantăm în grădina părinților mei.

Kew Gardens, un loc minunat, ce nu ar trebui ratat dacă ajungeți în Londra!


Harta Kew Gardens

Marianna North Gallery
Queen Charlotte's Cottage
Kew Palace
The Hive (Stupul)
Scooby Doo, is that you? No, I'm the White Greyhound of Richmond!


Un loc atât de frumos că nici pozele nu au nevoie să fie editate :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...