sâmbătă, 3 septembrie 2016

Week-end în Londra: Ziua 1 - Ipostaze cu Londra văzută de sus ...și nu numai - 2016 (II)


Ziua de sâmbătă s-ar cam rezuma din punct de vedere așa-zis turistic la un burger proaspăt preparat din Borough Market, mâncat din mers, în drum spre The Shard, unde am putut să văd o priveliște impresionată asupra Londrei de la etajul 32, iar pe seară am fost în parcul Greenwich, unde am putut să am o altă perspectivă asupra orașului, de la meridianul 0.

Borough Market. Sâmbătă am ajuns în jurul prânzului la Borough Market, unde m-am trezit captivă printre atâția oameni și miresme, unele de-a dreptul apetisante, altele mai puțin, în funcție de gusturi. Aici este unul din acele locuri din Londra, apeciat atât de turiști, cât și de localnici, motiv pentru care este întotdeauna aglomerație. În Borough Market puteți găsi o varietate de de preparate proaspete, fiind o veritabilă experiență de „steet-food” în inima Londrei.

Puteți găsi ceva de mâncare pentru orice gust sau dietă, de la produse begetariene la burgeri, o mulțime de brânzeturi, dulciuri, preparate din diverse bucătării și colțuri ale lumii, majoritatea preparate pe loc, în văzul mulțimii curioase și pofticioase.

Din acest amalgam de arome, pe mine m-a atras iremediabil mirosul de ceapă călită, care m-a condus către un stand de burgeri, de unde mi-am cumpărat și eu unul cu 5 lire.

Borough Market  

The Shard. După aglomerația din Borough Market și luarea prânzului din mers (adică consumarea burgerului), am ajuns în fața megalitului în formă de piramidă ascuțită, The Shard care adăpostește la etajul 32 mai multe localuri, de unde se poate admira orașul de sus. Nu e nevoie de rezervare, însă e nevoie de o ținută smart-elegant pentru a putea pătrunde într-unul din restaurantele aflate la înălțime. La „Aqua Shard” cred că au cam închis ochii la încălțările mele sport, însă am văzut că au făcut excepții și în cazul altor persoane, așa că am răsuflat ușurată. Prețurile nu sunt cu mult mai mari ca în pub-urile din oraș, iar în prețul băuturilor primiți inclus o priveliște care vă taie răsuflarea asupra Londre

Sfat util: chiar dacă nu aveți nevoie, faceți o vizită și la baie. Veți înțelege de ce, când ajungeți acolo ;)


The Shard - restaurant AquaShard 

Londra văzută de la etajul 32
Greenwich Park. Mai pe seară m-am putut bucura de o nouă priveliște care îți taie răsuflarea, cea de la Observatorul Regal Greenwich, da, acolo unde e meridianul 0. Observatorul e situat pe un deal, în parcul cu același nume, iar la poalele sale se desfăsoară clădirile vechi și noi din Londra.

Către Greenwich am luat trenul de la Cannon Street, crezând că astfel vom putea vedea mai mult din oraș. S-a dovedit că ne-am păcălit, căci la întoarcere am luat metroul (DLR) de la Cutty Sark, care am descoperit că a fost o bună bucată de drum metrou de suprafață, care trece chiar pe lângă clădirile gigant din Canary Wharf ce a fost kinda wow! Vă recomand să luați metroul spre Greenwich, călătoria cu acesta fiind o experiență în sine, prin care puteți cunoaște mai bine Londra.

Sfat util: este bine de știut că la metroul londonez puteți plăti direct cu cardul, cu condiția să fie contactless, astfel prețul biletului fiind redus (similar cu folosirea faimosului card oyster). Aveți grijă să validați cardul la intrarea la metrou, dar și la coborâre în locurile special amenajate! (nu aveți cum să le ratați)

Parcul Greenwich, cu copacii săi seculari, florile colorate, aleile pe care te poți plimba în liniște, unde mai pui și priveliștea spectaculoasă asupra orașului, fac din acest loc, unul din preferatele mele din Londra de până acum.

Cu toate că cerul era plin de nori plumburii ce anunțau furtună, până la urmă a plouat mărunt doar câteva minute. Cam așa e vremea în Londra - acum e soare, acum e înnorat, acum picură câteva minute, apoi iar soare ...și tot așa. Din cauza cerului înnorat am ratat apusul, care sunt sigură că este senzațional de văzut de meridianul 0!

Muzeul Național Maritim din Greenwich Park

Greenwich ParkMeridianul 0 :) cu un picior în emisfera de est, cu celălalt în cea de vest

Londra sub ploaie
Muzeul Național Maritim, iar în spate Londra, în dreapta putând fi admirate clădirile gigant din Canary Wharf
Dacă ar fi să aleg doar un loc din cele trei menționate mai sus,  clar aș milita pentru o vizită în parcul Greenwich.

Din Londra, care sunt locurile care v-au plăcut cel mai mult sau pe care v-ați dori să le vizitați?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...