sâmbătă, 25 iunie 2016

De Rusalii, din nou în Predeal, pentru a urca la cabana Susai pe timp de vară


Cu ocazia weekend-ului prelungit de Rusalii, am decis să mergem din nou la hotelul Belvedere din Predeal, pentru că voiam să urc până la cabana Susai, pentru a vedea cum arată peisajul vara, când totul este verde, față de albul strălucitor care învăluia peisajul iarna.

Am ales o ofertă de Rusalii care pe lângă cazare cu mic dejun mai avea și un prânz festiv inclus, prânz care s-a dovedit prelungit și de care mai bine ne-am fi lipsit. Partea festivă a prânzului era asigurată de un grup de dansatoare, care au ajuns mai greu din cauza unui blocaj în trafic, așa că între ciorbă și friptură am așteptat mai bine de o oră, timp în care mi-am cam ocupat timpul sorbind vin din carafa inclusă în meniu, așa că după prânzul prelungit am tras un pui de somn prelungit. De asemenea, a trebuit să luăm lungul dejun la masă cu alte două persoane pe care nu le cunoșteam, deoarece așa fusese aranjamentul meselor pe camere. Destul de ciudat aș zice!

Cam așa s-a scurs ziua de sâmbătă. Duminică în schimb am pornit pe traseul planificat spre cabana Susai, o plimbare plăcută de aproximativ o oră, care poate fi făcută alături de cei mici, fiind potrivită pentru întreaga familie. Vă recomand acest traseu, care poate fi făcut cu ușurință într-o zi, puteți pleca cu trenul dimineața din București până în Predeal, urcați până la cabana Susai, poposiți un pic acolo și apoi vă puteți întoarce acasă. Totul pe îndelete într-o singură zi.

La cabana Susai (sau ceea ce poartă astăzi numele de cabana Susai) nu am găsit nimic de mâncare, ci se putea cumpăra doar câte ceva de băut. Așa că ar fi bine să aveți merinde  de acasă pe traseu, iar sus puteți chiar să faceți un picnic pe pajiștea din jurul cabanei.

Traseu:

Predeal (gară) - Cabana Susai - 1h 30min - 2h
Cabana Susai - Predeal (gară) - 1h - 1h 30min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...