joi, 4 februarie 2016

O priveliște desprinsă din basme din Predeal până la Cabana Susai

Drumeția de la hotel Belvedere până la cabana Susai a fost  de domeniul fantasticului, cu peisaje de vis, o liniște întreruptă pe alocuri doar de snowmobile și atv-uri, care nu prea își găseau locul în acest tărâm fermecat. Zăpada albă, pufoasă, ca o puzderie de diamante minuscule răsfățate de razele soarelui, se afla pretutindeni, brazii falnici brăzdau cerul senin, de un albastru clar, pe care se aflau câțiva nori lăptoși ... ce mai, un peisaj feeric ce mi-a adus aminte de iernile din copilărie când eram atât de încântată de iarnă și zăpadă!

Traseul este unul lejer, ce durează în jur de o oră, urmând marcajul cu bandă roșie, care te duce pe o potecă străjuită la dreapta și la stânga de brazi încărcați cu pulbere albă. 

Odată ajunși la cabana Susai (sau mai bine zis complexul Susai căci cabana așa cum o știam eu de demult nu mai există), am mâncat o ciorbă gustoasă de fasole cu afumătură și m-am încălzit cu un vin fiert aromat!

Iar acum vă las în compania pozelor, care vor descrie mult mai bine decât cuvintele peisajul cu care mi-am delectat ochișorii!
Dacă sunteți în căutarea unui traseu ușor de munte, care se poate face într-o singură zis dus-întors vă recomand cu căldură din Predeal să porniți spre cabana Susai, mergând întâi până la capătul bulevardului Libertății și de acolo urmărind marcajul cu bandă roșie, până la cabana Susai.

Predeal (gară) - Cabana Susai - 1h 30min - 2h
Cabana Susai - Predeal (gară) - 1h - 1h 30min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...