miercuri, 3 februarie 2016

Impresii cazare pentru „oferta ski” oferită de Hotelul Belvedere din Predeal



De la gară am mers întâi până la pârtia Clăbucet pentru a lua pulsul stațiunii Predeal, după care am urcat ușurel la deal, admirând streșinile acoperite cu zăpadă ale caselor, mirându-mă de paradoxul din stațiune: pe de o parte fundații pentru construcții noi, pe de altă parte indicatoare cu „de vânzare”. 

Și așa ușurel-cătinel la deal, până am ajuns la numărul 102 al Bulevardului Libertății, la hotelul ales pentru acest week-end prelungit, unde am optat pentru oferta de ski 2016, care se aplică pentru o ședere de mai mult de 2 nopți.


Când am ajuns la hotelul Belvedere (fosta cabană Cioplea), m-a impresionat când i-am trecut pragul recepția spațioasă, cu canapele de piele închisă la culoare pe care te poți așeza comod ca să îți completezi fișele pentru cazare sau ca să sorbi un capuccino cu frișcă de la bar. În mijlocul sălii de primire a oaspeților se află un acvariu cu pești colorați, portocalii, înconjurat de plante înalte, verzi. Ferestrele sunt străjuite de decorațiuni în formă de stea, iar pereții sunt înveseliți de replici ale unor picturi celebre.






Camera de hotel s-a bucurat să ne gazduiască, așteptându-ne cu raze jucăușe de soare, ce luminau generos întreaga încăpere, iar mocheta roșie ce se asorta cu cuvertura cărămizie de pe pat, dădeau o notă veselă și optimistă locului. Mobila din cameră era nouă, în nunațe deschise, având două scaune clasice ce dădeau un plus de eleganță, asezate în colțuri. De la balcon am putut admira vârfurile înzăpezite și acoperite parțial de nori ale munților Bucegi.



Vedere de la balcon
Micul dejun se servește între 7:30 - 10:30 în restaurantul hotelului, fiind generos și variat: omletă țărănească, ouă ochiuri, crenvurști, salam, cașcaval, brânză, zacuscă, icre, salată de vinete, roșii, ardei, castraveți, măsline, fulgi de porumb, iaurt, dulciuri, suc, ceai și cafea.

Restaurant Hotel Belvedere
Mic dejun
Dejunul inclus în ofertă constă în alegerea unei meniu din 7 puse la dispoziție, care ar pune la grea încercare un vegetarian, oricare din meniuri având cel puțin un preparat care conține carne. Eu am optat pentru varianta 7 compusă din ciorbă de legume, ciocănele de pui la ceaun cu cartofi sote și ca desert ștrudel cu mere. Fiecare meniu include pâine și 1,5 l apă, constând în 3 sticle de 0,5 l.

Mâncarea a fost decentă, ciorba fiind gustoasă, însă felul al doilea a cam lăsat de dorit. Dejunul poate fi servit între 12:30 și 17:30.


Ciorbă de legume
Cina tradițională ne-a fost recomandat să o luăm sâmbătă seară, pentru că în fiecare sâmbătă seara în restaurantul hotelului răsună muzică live. Am urmat această recomandare și nu am regretat ulterior, șlagărele cântate îmbinându-se armonios cu vinul de casă pe care l-am savurat la cină. Pe lângă vinul la alegere, alb sau roșu (noi am preferat roșu!), cina a mai conținut un platou cu tobă, cârnați afumați, brânză, ceapă și roșie, încă un fel constituit dintr-o frigaruie însoțită de cartofi copți și ca desert o prăjitură cu mere. Cina chiar a fost wow, inițial mă întrebam dacă constă doar în acel platou cu bunătăți, ulterior fiind surprinsă de următorul fel și de desert!

Cina se poate servi începând cu ora 18:00 până seara târziu.

Cină tradițională
Hotelul oferă acces și la spa: masaj, saună uscată și jacuzzi. Masajele incluse în ofertă are o durată de 20 minute, însă pot fi cumulate ca să beneficieze o singură persoană de un masaj mai lung. Am zis că nu pot rata tocmai eu un masaj, chiar dacă s-a dovedit oarecum superficial, a fost totuși binevenit. Am profitat și de accesul la saună și dată viitoare îmi voi aduce și costumul de baie pentru a mă bălăci în jacuzzi.

În ofertă este inclusă și o oră de biliard, care altfel ar costa 25 lei/ora, ceea ce reprezintă un preț mare pentru condițiile oferite. Masa de biliard este destul de înghesuită și există numeroase situații în care nu poți lovi bila cu tacul din cauza peretului. Dar poate pentru cei pasionați de biliard asta poate însemna tocmai o provocare!

Eu una am petrecut un sejur tare plăcut la Hotel Belvedere, fiind ajutată și de vremea senină și zapada alba ca spuma laptelui ce împodobea întreaga stațiune și este un loc unde intenționez să revin și în viitor, cel mai probabil vara, când căldura din București mă va împinge spre plaiuri mai răcoroase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...