marți, 9 februarie 2016

Impresii cazare: Hotelul Alexandros din Bușteni


Îmi amintesc cum treceam în vremea studenției pe lângă hotelul Alexandros din Bușteni, pentru a urca spre cabana Diham sau Mălăiești și mă gândeam cât „lux și opulență” ascunde acest hotel în spatele ușilor. Așa gândeam eu la vremea aceea.

Și uite că după ceva anișori am ajuns să petrec două nopți în acest hotel de 3 stele, despre care am citit că în prezent este doar o umbră a hotelului de odinioară.

Camerele de hotel (ca și întreg hotelul de altfel) au ca tematică culorile alb și albastru, simboluri ce amintesc ca proprietarul hotelului își are originile în Grecia. Camera a fost spațioasă, curată, balconul având priveliștea atât spre munți, castelul Cantacuzino, cât și spre oraș și spre construcția în toi a unui centru comercial. Așa că în loc să avem parte de liniștea muntelui, ne-am delectat mai degrabă auzul cu sunetul utilajelor de construcții, completat pe alocuri de sirena trenurilor ce poposeau în gară, termopanul camerei având rolul doar de a ține frigul afară, fără să atenueze în vreun fel zgomotul.


Camera de hotel
Cireașa de pe tort în ceea ce privește poluarea fonică a avut loc sâmbătă spre duminică, în miez de noapte, când au răsunat la maxim ritmuri de manele din mașinile unor petrecăreți întorși de la distracție și puși în continuare pe chefuit, chiar în parcarea hotelului. Ce-i drept, după  vreo două hituri muzicale s-au potolit și s-au dus la culcare.

O parte din priveliște, cu castelul Cantacuzino în depărtare
Micul dejun se servește în restaurantul hotelului între 8 și 10, unde decorul îți dă senzația că urmează o nuntă, având în vedere scaunele împodobite cu funde, de această dată în culorile alb și roșu. Micul dejun nu este foarte generos sau variat, însă poti încropi o gustare decentă: ochiuri sau omletă, crenvursti, cașcaval, brânză, salam, tobă, roșii, castraveți, ardei, fulgi de porumb, unt, gem, ceai și cafea. Din păcate nu exista și un prăjitor de pâine, eu fiind adeptul pâinii prăjite la micul dejun și nu numai. Mi-a plăcut totuși faptul că avea și salate deja făcute: roșii, ceapă, ardei și brânză și una din salatele mele preferate: țelină, măr și morcov!

Restaurantul hotelului

Hotelul Alexandros are ca avantaj parcarea încăpătoare și existența terenurilor de tenis sau fotbal, care acum iarna erau acoperite parțial cu zăpada, semn că nu mai fuseseră folosite de ceva vreme. Conform tarifelor afișate la recepție rezervarea terenului de tenis sau fotbal costă 50 lei/h, la fel ca și o oră de saună.

Mă tentează o revenire în Bușteni pentru a participa la una din serile de muzică clasică susținute la Castelul Cantacuzino , cu toate că un bilet costă în jur de 150 lei. De asemenea, aș dori să încerc preparatele culinare ale restaurantului castelului, Canta Cuisine, eventual chiar de pe terasă pentru a putea admira, de sus, orașul Bușteni! 

Data viitoare în Bușteni aș prefera o pensiune caldă și primitoare unui hotel rece, așa dacă aveți recomandări, le aștept cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...