duminică, 15 noiembrie 2015

Recomandare de carte: Sega - „Namaste: un roman de aventuri spirituale în India”

Prima oară când am văzut cartea „Namaste: un roman de aventuri spirituale în India” în magazine sau librării, pe poziția de best seller mi-am imaginat că trebuie să fie un roman cu autor străin, care a fost tradus și în limba română. Numele autorului, „Sega” mă ducea de asemenea cu gândul că trebuie să fie vorba de un străin care folosește un pseudonim, în bulgară de exemplu „sega” înseamnă „acum”.

Ulterior am aflat că Sega este de fapt Octavian Segărceanu și după ce l-am auzit depănând amintiri la Povești din Lumea Mare, am decis să comand cărțile sale „Namaste: un roman de aventuri spirituale în India” și „Namaste: un roman de aventuri spirituale în Tibet”.

În romanul „Namaste: un roman de aventuri spirituale în India” Sega ne povestește într-un fel aparte, amuzant, plin de farmec despre cele trei luni petrecute la  Osho International Meditation Resort din Pune unde s-a înscris în programul „Work as Meditation”, din dorința de a găsi răspunsuri legate de adevărul personal, autorul-erou aflându-se la un moment de cotitură în viața sa.Sarea și piperul cărții o fac întâmplările mărunte de zi cu zi povestite cu mult umor și care te țin în suspans până la finalul cărții, întrebându-te ce va mai descoperi autorul-erou și dacă la sfârșitul celor trei luni petrecute la  Osho International Meditation Resort va ajunge la transformarea mult râvnită.

Eu oricum eram curioasă în ceea ce privește Osho International Meditation Resort, despre care am citit la sfârșitul unei cărți cu învățăturile lui Osho, iar cartea lui Sega mi-a răspuns la întrebările mele imaginare.

Recomand cu căldură această carte oricui oscilează dacă să o citească sau nu. Cred că fiecare dintre noi ne putem regăsi în pielea autorului-erou, în întrebările pe care acesta și le adresează sieși, în felul în care caută răspunsuri.

Iar după ce am terminat de citit această carte am trecut la continuare și anume „Namaste: un roman de aventuri spirituale în Tibet”, care prezintă aventurile spirituale ale eroului nostru după ce a părăsit 
Osho International Meditation Resort cu destinația Nepal!

Ați citit aceasta carte? Dacă da, cum vi s-a părut? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...