miercuri, 11 noiembrie 2015

Am băut un ceai masala cald și aromat la Syndicat Gourmet din Sibiu

Pe tren, în drum spre Sibiu, citind cu spor din romanul lui Sega - „Namaste: un roman de aventuri spirituale în India” despre cum autorul-erou principal soarbe cu nesaț dintr-un ceai masala cald și aromat, mi s-a făcut și mie poftă de licoarea magică, cu  care m-am delectat de câteva ori în trecut. Așa că am pornit internetul pe mobil și am căutat „ceai masala local Sibiu”, iar printre primele rezultate a apărut „Syndicat Gourmet - The only Indian fusion cusine in town”. Am verificat site-ul, m-am uitat la preparate, am citit recenziile pe Trip Advisor, am verificat pe hartă unde se află, am văzut că e aproape de centrul orașului și de pensiunea unde urma să fim cazați, așa că a mai rămas doar întrebarea dacă să sun pentru a face o rezervare pentru o anumită oră sau să mergem direct acolo, în funcție de ora la care ajungem în Sibiu, ne cazăm și facem o mică plimbare prin centrul orașului.

Am decis că o să vedem la fața locului și dacă nu sunt mese, asta este, sunt oricum o mulțime de localuri cu preparate delicioase în centrul orașului Sibiu. Nu era chiar așa o mare tragedie dacă nu reușeam să sorb din licoarea magică chiar în acea seară.

După ce am ajuns în Sibiu, ne-am cazat la pensiunea Happy Day, ne-am plimbat oleacă, după care am pornit spre Syndicat Gourmet, căci ne era cam foame. Sunt frumoase călătoriile, dar  nu pe stomacul gol. Vorba reclamei: „ nu ești tu când ți-e foame.”

Localul se află pe o străduță îngustă, lăturalnică, nu exact locul unde te-ai aștepta să existe un restaurant cu specific indian. Bine, asta dacă cumva aveai așteptări în acest sens!

Syndicat Gourmet Sibiu


Recomandările zilei
Restaurantul are în total șase mese, din care doar una era ocupată de doi indieni, despre care am aflat ulterior că doreau să ajungă a doua zi la Lacul Bâlea.

În local nu se fumează, ceea ce nu a putut decât să mă bucure, există o atmosferă liniștită, cu o muzică ambientală plăcută auzului. De menționat că am primit apă din partea casei, ceea ce se dovedește foarte util într-un restaurant cu specific indian, unde mâncarea este condimentată sau picantă. Cu toate că citisem meniul pe tren, mi-a fost destul de greu să decid ce să comand. Asta în afara ceaiului masala!

Am optat pentru un curry de linte cu legume, alături de lipii indiene. Nu pot spune că m-a dat pe spate preparatul, deh, poate aveam și așteptări prea mari. A fost prea condimentat, iar ghimbirul, pe care de altfel îl iubesc, a fost cam în exces, iar lipiile arse. Însă ceaiul, ceaiul a fost așa cum îmi doream și m-a uns pe suflet. De cealaltă parte a mesei mi s-a comunicat că puiul tikka cu orez gourmet a fost delicios. Dacă tocmai acum am decis și eu să fiu vegetariană!

Ceai Masala
Pui Tikka cu orez gourmet

Curry de linte cu legume

Aceasta este recomandarea mea culinară dacă ajungeți în Sibiu și sunteți fani ai bucătăriei indiene sau asiatice.

Vouă unde vă place să mâncați când ajungeți în Sibiu? Dacă aveți cumva un loc preferat pe care doriți să-l recomandați și altora, vă rog să lasați un comentariu în acest sens. Mulțumesc!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...