luni, 30 noiembrie 2015

7 motive să vizitezi Sofia, frumoasa capitală a vecinilor de la sud de Dunăre!Sofia este un oraș care mie îmi este drag deoarece a fost „acasă” timp de câțiva ani și de care mă leagă numeroase amintiri despre oameni frumoși și locuri care au devenit familiare. Mai jos puteți găsi 7 motive întemeiate să adăugați pe lista voastră de călătorii viitoare și capitala Bulgariei, câte un motiv pentru fiecare mileniu de existență, Sofia fiind o îmbinare între vechi și nou:

Motivul 1:
Sofia se află la aproximativ 400 km de București, putând ajunge aici cu mașina, autobuzul, trenul sau de ce nu, chiar cu avionul. Din această cauză, Sofia este o destinație accesibilă pentru un week-end prelungit, în care dorim să evadăm din țară, fără însă a ne îndepărta prea mult.


Motivul 2:
Sofia se află la poalele muntelui Vitosha, unde se poate ajunge cu mașina, autobuzul 66 (din stația Hladilnika) sau cu telecabina situată la marginea orașului. Așadar odată ajunși în Sofia, vă puteți bucura și de o ieșire pe munte, urcând la pas chiar spre vârful Cherni Vrah (2290m) sau profitând de telescaun puteți explora și alte părți ale masivului Vitosha!

Vârful Cherni Vrah (2290m)


Motivul 3:
Centrul orașului ascunde bijuterii arhitecturale precum celebra Catedrală Alexander Nevski, simbol al orașului Sofia. În imediata sa apropiere puteți zări cupolele aurii ale micuței Biserici Sf. Nicolae, care este cunoscută și ca „Biserica Rusă” și demonstrează că „esențele tari se țin în recipiente mici.”


Catedrala Alexander Nevski
Biserica Sf. Nicolae din Sofia
Biseica Sf. Sofia din Sofia
În centrul orașului mai pot fi admirate Palatul Regal, Biserica Sf. Sofia sau Moscheea Banya Bashi. Pasionații de muzee pot vizita Muzeul Icoanelor, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Etnografie sau Galeria Națională de Artă.

Moscheea Banya Basha din Sofia
De asemnea, puteți să vă plimbați agale prin Parcul de Sud (Iojen Park) sau prin Grădina Borisova, care sunt adevărate oaze de verdeață, în mijlocul orașului.

Pe o alee în „Parcul de Sud” din Sofia
Grădina Borisova
Motivul 4:
Un alt motiv pentru a vizita Sofia, în special pentru pofticioși, este mâncare delicioasă, preparată din ingrediente proaspete. Bulgarii sunt foarte mândri de iaurtul și legumele lor, pe care le puteți găsi în compoziția a numeroase mâncăruri. Dacă sunteți un fan al ciorbei de burtă, puteți încerca și varianta bulgărească, cu piper roșu. Vegetarienii vor aprecia cu siguranță taratorul, o supă rece cu iaurt și castraveți, o salată Shopska, care este foarte populară în Bulgaria ca aperitiv. Preparate tradiționale bulgărești sunt servite în restaurante numite mehana - aici puteți încerca gyuvech sau kavarma, care sunt preparate în vase de lut, conțin legume și un tip de carne. 

Ciorba de burtă, în varianta bulgărească

Salată Shopska
Motivul 5:
Statuile cu lei împodobesc orașul la tot pasul și sunt de-a dreptul impresionante. Moneda folosită în bulgaria „leva” înseamnă „lei”, ca și în cazul monedei noastre. De asemenea, stema Republicii Bulgaria este compusă dintr-un leu de aur încoronat, străjuit de alți doi lei, leul fiind un simbol al Bulgariei și al bulgarilor.
Statuia unui leu ce păzește biserica Sf. Sofia

Motivul 6:
Trandafirii sunt alt simbol al țării și pot fi găsiți sub formele cele mai diverse, aromate și parfumate, de la dulciuri la cosmetice, toate foarte apreciate și care pot fi cadouri foarte reușite pentru cei dragi de acasă.

Săpun de trandafiri

Motivul 7:
Un motiv deloc de neglijat ar fi prețurile din Bulgaria, mai mici ca cele din România, astfel bugetul de călătorie nefiind afectat ca în cazul altor destinații.

Mai multe informații despre Sofia puteți găsi și de pe site-ul: www.visitsofia.bg

Sper că aceste motive v-au convins că Sofia merită un loc pe lista de călătorii viitoare!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...