duminică, 16 august 2015

Viscri, satul săsesc izolat de lume, preferatul prințului Charles

Retras de la drumul principal ce leagă Brașov de Sighișoara, se află satul preferat al prințului Charles, care adăpostește o impunătoare biserică fortificată săsească, inclusă în patrimoniul UNESCO.

În satul Viscri se ajunge din Brașov pe un drum destul de dificil, acesta fiind probabil motivul pentru care satul a rămas încă unul destul de izolat de restul lumii, păstrând o atmosferă arhaică, plină de liniște, cu un farmec aparte.

Odată ajuns în Viscri te întâmpină un sat cuprins de liniște, unde pare că timpul a stat în loc. Pare locul ideal de refugiu departe de aglomerația orașului, departe de civilizație, probabil din acest motiv fiind atât de îndrăgit de prințul Charles.

Satul seamănă cu celelalte sate săsești din Transilvania, însă faptul că accesul nu este unul facil, îi dă un plus de farmec.

Atracția principală a satului Viscri o reprezintă biserica fortificată săsească, care include un muzeu, bierica veche și o priveliște minunată a întregului sat. Prețul unui bilet este de doar 4 lei.

Biserica fortificată de la Viscri

Din colecția muzeului bisericii fortificate Viscri

Cafenea și artizanat langă biserica fortificată

Produse tradiționale scoase la vânzare

Casa unde se retrage prințul Charles
Mai multe poze puteți găsi aici.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...