duminică, 10 mai 2015

Delta Dunării - Lacul Roșu și Lacul Roșulet

Din golfulețul din fața pensiunii Casa Sibiană (același cu cel din fața pensiunii Alga, pentru cei care au citit articolul de anul trecut) am pornit cu barca pe canalele Dunării, spre lacul Roșuleț și Roșu. Am plecat în jurul orei 9 dimineața, excursia durând 3 ore, în barcă fiind noi doi și încă doi turiști chinezi, foarte prietenoși. Costul excursiei a fost de 50 lei/persoană.

Am mers cu barca la început spre Tulcea, apoi am cotit pe canalul Busurca, mergând înainte până la lacul Roșulet, apoi trecând în lacul Roșu.Pe canalele Dunării ne-au ținut un concert broscuțele, care stăteau la soare, pe frunze de nufăr. Nuferii urmează să înflorească pe la mijlocul lunii mai și am înțeles de la „ghidul” nostru că stau înfloriți până în luna octombrie, uneori chiar până în luna noiembrie, dacă este vremea caldă. Pe aceste canale înfloresc nuferi albi și galbeni!

Concertul de broscuțe
Lacul Roșu este cunoscut pentru colonia de pelicani, pe care i-am văzut de departe. De asemenea am văzut și un cârd de lebede albe, care au zburat când ne-am apropiat de ele cu barca.

Lacul Roșu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...