sâmbătă, 9 mai 2015

De 1 Mai, tot în Delta Dunării!

Pentru cei mai mulți a devenit o tradiție că 1 Mai se sărbătorește pe litoral, turiștii luând cu asalt stațiuni precum Mamaia sau Vama Veche. Alții pornesc spre munte, tocmai pentru a evita aglomerația de pe litoral. Ei bine, eu am optat pentru al doilea an consecutiv să merg de 1 Mai în inima deltei, adică în orășelul Sulina. Atât de mult mi-a plăcut anul trecut această destinație, încât am ales-o și pentru acest an, în ciuda accesului relativ dificil. Probabil dacă s-ar putea ajunge foarte ușor, ar deveni aglomerat și și-ar pierde din farmec.


În Sulina se poate ajunge doar pe apă, pe canalul Dunării cu același nume. Din Tulcea se pot lua nave clasice operate de Navrom, însă există și nave rapide care operează sezonier, pentru care e necesară o rezervare prealabilă. Joi, când am ajuns noi în Tulcea, circula de la Navrom spre Sulina o navă catamaran, care a fost foarte aglomerată, de această dată fiind în imposibilitatea de a mă bucura de peisaj. Călătoria a durat aproximativ trei ore așa că dacă nu m-am putut bucura de peisaj, măcar am terminat de citit o altă nuvelă polițistă de Agatha Christie.

Nici drumul spre Tulcea nu a fost lipsit de peripeții. Până în luna iunie, trenul nu circulă direct din București spre Tulcea, așa că a fost nevoie să schimbăm trenul în Medgidia. Nu voi intra în foarte multe detalii cu privire la trenul care circulă momentan între Medgidia și Tulcea, este mai degrabă un vagon, cu băncuțe. Însă problema a fost că nu pornea ...și noi la 13:30 aveam vaporul de luat. Au meșterit ceva la el și spre bucuria generală a pornit și a ajuns în Tulcea la 13:10 (cei care aveau nave care plecau la ora 13:00 nu cred că au fost prea fericiți).

După călătoria relativ anevoioasă am ajuns cu bine la destinație, în Sulina, la pensiunea Casa Sibiană, unde după ce am mâncat o ciorbă de pește absolut delicioasă am uitat aproape cu totul de „dificultățile” drumului. Aici am avut o cameră tare frumoasă, cu priveliște spre un mic golf, iar cabina de duș avea până și radio (plus un dispozitiv pentru masajul picioarelor). Aveam oarece emoții înainte să ajung aici, la pensiune, deoarece citisem niște păreri negative pe internet, însă s-au dovedit a fi nefondate. Mie mi-au plăcut foarte mult atât condițiile de cazare, cât și mâncarea din restaurant, așa că recomand cu căldură oricui caută cazare în Sulina.

O ciorbă de pește delicioasă
Sulina are avantajul că se află la intersecția Dunării cu Marea Neagră, așadar beneficiează și de o porțiune de litoral, unde este foarte plăcut să te plimbi, mai ales seara. Alte câteva obiective ar fi Palatul Comisiunii Maritime, Farul Mare, Uzina de apă și Cimitirul Maritim. Și odată ajunși aici ar fi păcat să nu faceți o excursie cu barca în Delta Dunării. Pnsiunea Casa Sibiană organizează zilnic excursii în deltă - de această dată am optat pentru o excursie spre lacul Roșu și Roșulet. Impresiile de anul trecut despre excursia la Pădurea Letea le puteți citi aici. A fost draguț că și în această excursie am avut același „navigator” :)Plaja din Sulina


Apus de soare în Sulina

Farul Mare din Sulina
Uzina de apă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...