duminică, 22 februarie 2015

Brașov și Poiana Brașov

Brașov este unul din orașele mele preferate de la noi din țară, evident din cele pe care le-am văzut până acum. Și are avantajul că se află la mai puțin de 200 km de București așadar în mai puțin de 3 ore poți ajunge la destinație ...poți chiar să te întorci în aceași zi dacă nu dorești să înnoptezi în Brașov sau în împrejurimi!

Chiar dacă am fost de mai multe ori în Brașov, până acum nu mai fusesem până la Cetățuie și nici nu urcasem pe Tâmpa. Și ambele obiective ofera o vedere de ansamblu foarte frumoasă asupra întregului oraș.

Cetățuia din păcate era închisă, așa că am putut doar să o încercuim și să ne bucurăm de priveliștea Brașovului văzut de sus. Oricum rămâne ca atunci când vom reveni în oraș să îi mai facem o vizită, în speranța de a-i vedea și interiorul!

Cetățuia Brașov

Brașovul văzut de la Cetățuie
După Cetățuie, am mers pe jos spre telecabina ce duce spre Tâmpa, ca să avem alt punct de belvedere asupra orașului. Spre Tâmpa se poate urca și pe jos, un traseu lejer de aproximativ o oră. De această dată am luat telecabina, neavând foarte mult timp la dispoziție, însă când vremea va fi mai frumoasă abia aștept să fac acest traseu la pas :)

Vedere de pe TâmpaAm descoperit și un loc foarte draguț cu mâncare foarte gustoasă, cu ingrediente proaspete, aflat în centrul Brașovului și anume ”Ceaunul tihnit”.

Restaurant ”Ceaunul tihnit”
În Brașov am ajuns când aveam ca destinație finală, Poiana Brașov, unde nu mai fusesem de multă vreme și speram să fie vreme bună de schi, ca să am și eu măcar o zi pe sezon dedicată acestui sport :) Și am avut noroc că a nins și a fost o vreme ideală pentru schi ...bine, condiția mea fizică nu a fost la fel de ideală și după 3 coborâri pe pârtia Drumul Roșu nu mai îmi simțeam picioarele. But all in all, was a great day! Cred că Poiana Brașov este una din cele mai bune stațiuni (dacă nu cea mai bună de la noi din țară) în ceea ce privește lungimea și calitatea pârtiile și numărul și varietatea instalațiilor pe cablu.

Am stat la hotel Rina Vista, rezervarea fiind făcută prin booking.com . Prețul a fost de 50 euro camera/noapte, fiind de fapt cea mai ieftină ofertă de cazare în stațiune. Am avut camera la etajul 5 așa că ne-am bucurat și de priveliște (da, mie îmi plac camerele cu priveliște!) - camera a fost curată, spațioasă, mobilată draguț, micul dejun de la hotel a fost bogat, variat, așa că recomand și celorlați acest hotel. Hotelul este ceva mai departe de pârtii, aproximativ 15 minute de mers pe jos, însă este pus la dispoziție si serviciul de transfer (costă 10 lei).

Pârtia văzută de la hotel Rina Vista

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...