vineri, 2 ianuarie 2015

New Age Photography - Curs aprofundat de fotografie

La sfârșitul lunii septembrie s-a încheiat cursul aprofundat de fotografie pe care l-am început cu un înainte în luna octombrie la școala de fotografie „New Age Photography”, iar în martie voi da și examenul pentru a deveni fotograf acreditat :) Dacă tot am făcut acest curs m-am gândit că n-ar strica să-mi iau și acreditarea, cu toate că în prezent nu am gânduri de fotograf profesionist și nici pretenția că aș fi măcar un pic aproape de acest titlu ...but life has a funny way, așa că cine știe! bine, între timp „lucrez” la portofoliul pentru examen!

Cursul este ținut de dl. Adrian Năsturică, care este un fotograf pasionat de meseria sa și un bun pedagog și psiholog, reușind să explice tehnica fotografică pe înțelesul tuturor. Bineînțeles că nu strică niște cunoștințe anterioare, însă cursul se adresează și persoanele fără experiență în domeniu, însă care să fie pasionate de fotografie și dornice de cunoaștere :)

Detaliile exacte despre curs le gasiți aici. La acest curs, au existat 2 grupe, iar cursurile s-au ținut seara de la 19:00 - 22:00, lunea și marțea, așa că dacă nu puteam ajunge lunea la grupa de care aparțineam, puteam oricând recupera marțea. Cursurile încep puțin peste ora 19:00 ca să se adune mai toți cursanții, există o pauză pe la 20:30 de aproximativ 10 minute și se poate prelungi după ora 22, în funcție de complexitatea subiectului predat și întrebarile existente. Și da, după o zi de muncă poate fi destul de obositor să mai adaugi 3 ore de curs, până seara târziu.

Pentru primele 3 luni, cursul se „confundă” cu cursul de fotografie intensiv (care dureaza 3 luni), dar care nu conține partea de procesare digitală, care pentru mine a contat destul de mult când am ales acest curs. Nu că aș fi făcut ulterior lucruri extraordinare în Photoshop, dar am învățat anumite procedee de bază pentru editarea fotografiilor. Partea de procesare foto mi s-a părut mai greoaie, pentru că un moment (sau mai multe) de neatenție te putea face să pierzi destul de ușor șirul explicațiilor!

În afară de cursurile teoretice, o data la 2 săptămâni are loc și câte o ședință de practică fotografică în București, iar la câteva luni „week-end-uri fotografice” la Bran, la care din păcate nu am ajuns :( Cu diferite ocazii se pot aduce la curs fotografii realizate de cursanți pentru a fi comentate - da, există și teme în acest sens :) - aceste comentarii sunt foarte utile, arătându-ți cum poți pune în practică cunoștințele teoretice acumulate la curs. 

Pe lângă partea de tehnică fotografică, procesare și postprocesare, cursul aprofundat abordează și tematica compoziției avansate sau cromaticii în fotografie, pentru cum poți realiza fotografii echilibrate, care transmit o stare, un mesaj privitorului.

Important de știut este că ratele pentru acest curs se plătesc în primele 3 luni de curs, chiar dacă cursul se întinde aproximativ pe durata unui an (cu vacanțele de sărbători și vacanța de vară incluse).

Așadar, all in all, mi s-a părut un curs bun, pe care îl recomand și altora!

În trenul regal din Gara de Nord
Pentru orice fel de întrebări, vă stau cu drag la dispoziție :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...