duminică, 5 octombrie 2014

Back from Corfu - Agios Gordis :)

După micuța insulă Hydra și mai măricica Zakynthos, picioruțele mele au ajuns și pe insula cea plină de verdeață, Corfu! Mai exact în stațiunea Agios Gordis (a nu se confunda cu Agios Georgios), iar perioada aleasă a fost mijlocul lui septembrie și pot spune că am avut parte de o vreme superbă, scăpând de căldurile infernale din lunile iulie și august, neavând parte nici de ploi :) Cred că perioada ideală pentru a merge într-o insulă grecească, evident cu gânduri de plajă și bălăcit în apă este începutul lui septembrie când apa este încă caldă, dar nu mai este acea zăpușseală în cursul zilei (pe care am întâlnit-o și când am fost în luna iunie în Zakynthos).

Despre transport:
Din nou am ales un pachet care conține transportul cu avionul, deoarece consider că e cea mai confortabilă modalitate de transport (știu că nu e cea mai ieftină). Și în plus iubesc avioanele :) De această dată am zburat cu Aegean Airlines - zborul a durat în jur de o oră și nu au existat întârzieri nici la dus, nici la întors.

Despre stațiune:
Stațiunea Agios Gordis este o oază de verdeață și o oază de pisici jucăușe :) Plaja este cu nisip foarte fin, iar apa are culoarea turcoaz. Intrarea în mare are în general pietre, însă puteți găsi locuri unde intrarea în apă se face lin - noi am descoperit un astfel de loc în fața terasei Zefyros. Tot aici (ca și la majoritatea teraselor de pe malul mării) puteți închiria un șezlong pe durata întregii zilei dacă cumpărați ceva de la terasă - puteți cumpăra doar o apă, o bere sau un frappe; oricum pe plajă e loc berechet să vă întindeți prosopul sau o mulțime de astfel de locuri la șezlong!

Plajă Agios Gordis


Restaurante sau terase cu specific grecesc sau internațional găsiți la tot pasul. De asemenea, la tot pasul găsiți supermarket-uri de unde puteți cumpăra mâncare sau evident suveniruri. În general viața de noapte se termină pe la miezul nopții, așa că stațiunea nu e tocmai pentru petrecăreți :)

Despre cazare:
În Agios Gordis am stat la Nouris-Marina Apartments, într-un apartament, ceea ce înseamnă 2 dormitoare (din care doar unul să fie folosit), o bucătărioară (cu frigider, plită, cuptor electric, încălzitor de apă, farfurii, cești, pahare și tacâmuri) și o baie (cu duș, care nu avea niciun fel de perdea). Apartamentul era curat, dar existau urme de mucegai atât în baie, cât și în bucatărie. Aproximativ la 2 zile se schimbau prosoapele și se lua gunoiul, iar o dată pe durata sejurului de 7 zile s-au schimbat și cearceafurile. În cameră există și un televizor cu televiziune prin satelit unde puteți prinde si TVR International și PRO TV International - și o groază de posturi din Orientul Mijlociu :) 

Apartamentele au acces la piscina de la Marina Apartments care e la 2 pași și unde există și acces la wi-fi ;) De asemenea, puteți avea norocul să fiți vizitați de niște pisoiași tare simpatici. Am avut un ghemotoc de blană care tot venea în vizită pe la noi, se juca cu tot ce-i ieșea în cale, după care adormea extenuat pe pătură :)

Unul dintre vizitatori :)
Excursii opționale:
Dacă ați ajuns în Agios Gordis printr-o agenție de turism, aceasta va veni cu diferite excursii opționale la un preț destul de piperat (în general 39 euro), cum ar fi: croaziera Laguna Albastră,  croaziera peșterilor albastre și Paxi - Antipaxi, Aventuri în Albania , scuba Diving (48 euro), călărie , Aqualand, seară grecească, turul insulei. Noi am ales excursia opțională „Marele tur al insulei Corfu”, la care pot spune că mi-a plăcut că am vizitat Achilleon, palatul de la vară al împărătesei Elisabeta a Austriei, cunoscută mai ales sub numele de Sisi, însă nu mi-a plăcut că această vizitare s-a făcut în mare grabă.

Achilleon
Ce vă recomand cu căldură este să luați autobuzul din Agios Gordis până în Corfu Town. Biletul costă 2,20 euro, autobuzul e modern, spațios și mai are si acces la internet :) Călătoria e plăcută, iar în Corfu Town puteți vizita fortăreața veche, fortăreața nouă, bazarul (mai ales pentru dependenții de cumpărături) și multe altele! Corfu Town este un orășel tare frumos, care merită cel puțin o vizită!

Corfu Town văzut de sus de la vechea fortăreață
Terase, localuri, mâncare:
În Agios Gordis sunt numeroase localuri în care puteți încerca specialități grecești, italiene (spaghete și pizza fiind pe aproape toate meniurile), dar și alte preparate internaționale. Nu am testat toate localurile, deoarece o masă pentru 2 persoane, costă în jur de 25 euro, doar fel principal și ceva de băut. La Taverna Elenei ne-a plăcut că am primit spre degustare aperitive, iar la final am primit cadou câte o prajiturică (și nu, nu le-am regăsit pe nota finală), însă porțiile au fost ceva mai mici decât la Zefyros, unde nu am primit „atenții” suplimentare față de ce am comandat. În ambele locuri mâncarea a fost delicioasă și priveliștea superbă, fiind situate amândouă la malul mării!

Terasa Zefyros
Bere Mythos și specialități grecești

Suveniruri:
Specific insulei Corfu este fructul kum quat, care este o mică portocală cu care corfioții se mândresc foarte tare. Puteți achiziționa fructe confiate, rahat, bomboane, lichior care au la bază aceast fruct exotic :)

Ah și Grecia e în general un paradis al cărților poștale, așadar că de aici puteți cumpăra vederi foarte frumoase cu 30 cenți. Și dacă vreți să trimiteți o carte poștală celor dragi de acasă timbre se pot achiziționa de la magazinele care vând vederi, un timbru fiind 80 cenți. Așadar puteți face o surpriză tare plăcută celor dragi de acasă! Sau vă puteți îmbogăți colecția pentru postcrossing!

Goodies from Corfu :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...