marți, 22 iulie 2014

Cabana Piatra Mare

Din Timișul de Jos (de la fosta cabană „Dîmbu Morii”), se poate urca pe marcaj galben, pe un traseu ce durează aproximativ 3 ore - 3 ore jumatate (în funcție de ritmul de mers al fiecăruia) până la cabana „Piatra Mare”. Urmând acest traseu se trece prin faimosul canion „7 Scări”, care a fost de curând renovat, existând o taxă de 10 lei pentru pătrunderea în canion. Denumirea canionului este dată de cele 7 scări ce trebuie urcate pentru a străbate cele 7 cascade ale canionului.

Marcajul cu bandă galbenă ce duce la cabana Piatra Mare

Odată ajunși la cabană este posibil să vă întâmpine cei patru măgăruși folosiți pentru transport sau cei doi câini lățoși care stau de pază. Sa nu vă sperie faptul că măgărușii vor atenta fără prea multe scrupule la mâncarea voastră, daca cumva aveți curajul să o savurați în afara cabanei :)

Cui îi e frică de măgăruș?
Cabana „Piatra Mare” se află la o altitudine de 1630m, având 18 locuri de cazare, la comun, prețul pentru o noapte de cazare este de 35 lei și este nevoie să fie făcută o rezervare din timp. De asemenea, este recomandabil să aveți propriul sac de dormit. La ora 23 are loc stingerea, electricitatea în cabană fiind datorată panourilor solare, iar toaleta este undeva afară, nu tocmai aproape de cabană. Pe timp de vară se poate campa si pe pajiștea de lângă cabană, cu acordul cabanierului. Pentru rezervări puteți suna la 0744322632.

Cabana Piatra Mare
În cabană puteți găsi și câteva preparate gătite, cum ar fi o ciorbă de legume, ochiuri sau omletă - puteți citi meniul în fotografia de mai jos :)
Meniul de la Cabana Piatra Mare
Cabana este primitoare, având tot timpul anului (sau aproape tot timpul) frumoase mușcate roșii în geam.
Vedeți mușcatele cum vă zâmbesc de la fereastră? :)
De la cabana „Piatra Mare” se poate urca spre vârful cu același nume situat la o altitudine de 1843m, pe traseul marcat cu bandă roșie. Pentru coborâre se poate alege „Drumul Familial”, pe care se poate ajunge lejer până în localitate, fără a trece însă prin canion.

Așadar, încă o destinație de weekend pentru iubitorii de aer curat și urcat pe munte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...