duminică, 18 mai 2014

Sulina, orașul de pe malul Dunării

În articolul anterior am menționat cum puteți ajunge în Sulina combinând călătoria cu trenul și cu vaporul, iar acum este momentul să vă împărtășesc câteva impresii despre orașul Sulina și cu ce anume vă puteți ocupa timpul dacă ajungeți în acest pitoresc loc. Numai călătoria spre Sulina este o răsplată în sine, fiind plină de peisaje frumoase! Pe drumul spre Tulcea ne-am clătit ochii cu imensele câmpuri galbene de rapiță și cu parcul eolian - nu știam că în Dobrogea sunt așa de multe turbine eoliene! Apoi, din Tulcea spre Sulina, plimbarea cu vaporul pe brațul Dunării a fost o adevărată plăcere, mai ales că și vremea a fost una însorită și am putut să stau pe puntea de sus a vasului și să mă delectez cu peisajul înconjurător, ascultând sunetul apei și al vântului.

Sulina este un oraș micuț și liniștit, unde puteți vedea pensiuni moderne pe fundalul  unor blocuri vechi, comuniste. Sulina are avantajul că pe lângă așezarea pe brațul Dunării, are și deschidere la Marea Neagră - așadar seara puteți opta pentru o plimbare romantică pe malul Dunării sau pe malul Mării Negre. Plaja se află la aproximativ 2  km de oraș, pe care îi puteți parcurge lejer pe jos, însă dacă nu aveți dispoziția să faceți o plimbare este bine de știut că în Sulina există un microbuz care străbate orașul și sunt taxiuri la tot pasul.

Litoralul Mării Negre din Sulina
În Sulina puteți vizita Farul Vechi, care are la intrarea un muzeu dedicat dirijorului George Georgescu și scriitorului Jean Bart. Prețul biletului este de 5 lei, iar de sus puteți admira priveliștea întregului oraș.

Priveliște asupra orașului Sulina 
Pe lângă far, pe drumul spre plajă se poate vizita și cimitirul maritim, unic în țară. Lângă acesta se află cimitirul românesc, evreiesc și cel turcesc, care arată diversitatea națională a locuitorilor din Sulina. 

Evident, odată ajunși în Sulina, nu trebuie să ratați o excursie cu bărcuța în inima deltei! Anunțuri în acest sens găsiți peste tot în oraș. În cazul nostru, am făcut o excursie până la rezervația naturală Pădurea Letea, dar despre această aventură, în „numărul” următor!

Să nu uităm și capitolul culinar, în Sulina având posibilitatea să vă delectați cu preparate delicioase din pește proaspăt. În acest sens vă recomand restaurantul Marea Neagră, situat pe malul Dunării, unde chiar dacă timpul de așteptare poate fi măricel, să știți că merită! Prețurile sunt decente, nici foarte mici, dar nici foarte mari - de exemplu o porție de știucă la grătar cu cartofi natur și un sos de mujdei a costat 26 lei.

Preparate din pește - Sulina
La capitolul cazare am optat pentru Vila Alga, unde o cameră dublă a costat 120 lei. Camera a fost spațioasă, curată, însă din pacate situată la parter, pe holul vilei, așadar nu am beneficiat de lumina soarelui și nu ne-am bucurat ochișorii cu vreo priveliște deosebită. Aș mai menționa că noaptea câinii pensiunii au avut un oarece „concert” cu ceilalți câini din localitate, însă în rest toate bune și frumoase, wi-fi, biciclete de închiriat și gazde ospitaliere!

Sper că v-am dat câteva motive să adăugați Sulina pe lista planurilor voastre de vacanță :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...