duminică, 30 martie 2014

Hai la plantare la Comana!

Ieri am participat la acțiunea de împădurire organizată de asociația „Mai Mult Verde”, în Parcul Natural din comuna Comana (jud. Giugiu). Este a doua „acțiune” de acest gen la care particip și de această dată am plantat stejari, frasini și cireși! Și mi-a plăcut foarte mult :)

Dimineața, în jurul orei 8, au plecat patru autocare încărcate cu voluntari cu destinația, ați ghicit, comuna Comana. Organizatorii, cu sprijinul celor de la Enel, au pus la dispozție atât uneltele de lucru, puieții, cât și micul dejun și masa de prânz. Și nu numai atât, am primit și un tricou, o șapcă, o diplomă de participare și un foarte draguț magnet de frigider cu mine cu hârlețul în mână :) (care evident, acum stă la loc de cinste pe frigider!)

Așadar după ce ni s-a făcut instructajul, ne-am pus pe treabă, în echipe de două persoane, iar în câteva ceasuri am plantat aproape  8000 de puieți de stejar, frasin și cireș sălbatic, pe o suprafața de 4500 mp.

Un puiet din care va crește peste ani și ani un copac falnic!

Comuna Comana oferă drumeților posibilitatea vizitării mănăstirii Comana, unde se află mormântul domnitorului Radu Șerban,  Parcului Natural Comana, care este format din pădurea Comana și deosebit de frumoasa deltă a Neajlovului sau casei memoriale a lui Gellu Naum. De asemenea, nici iubitorii de aventură nu sunt neglijați, în comuna Comana existând  Parcul de Aventură și aerodromul „Moto Fly”, iar în fiecare an comuna este gazda Bike Fest, concurs de mountainbike pentru adulți și copii.

Mi-a făcut plăcere scurta vizită în comuna Comana și intentionez să revin pentru un week-end de odihnă activă, deoarece am am pus deja ochii pe hotel-spa-restaurant Casa Comana, care se găsește peste drum de unde am plantat puieții, așa că aș putea observa evoluția acestora peste câteva luni, ani :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...