duminică, 2 februarie 2014

La ski, în Predeal

Cum a nins abundent în ultimele zile, am scos „clăparii” de la naftalină, iar sâmbătă am decis să mergem la o zi de dat în stațiunea Predeal. Cu toate că am plecat cu mașina pe la ora 8 din București, la destinație am ajuns în jurul orei 11. Până ne-am echipat, am mai închiriat echipament, să zicem că am ajuns ghișeul pentru achiziționat cartele în jur de 12. Și aici evident coadă!!!

Coada la cartele - telescaun Predeal
Prețurile pentru cartele variează în funcție de sezon și extrasezon, dar zilele de sâmbătă și duminică sunt considerate sezon. O cartelă cu 10 puncte, care înseamnă 5 urcări cu telescaunul, sau 10 urcări cu teleschiul costă 80 lei. Pentru o astfel de cartelă trebuie să lăsați și 20 lei garanție, bani care sunt înapoiați când returnați cartela. O listă completă cu tarifele pentru instalațiile pe cablu din Predeal găsiți aici.

Dacă prețurile pentru transportul pe cablu sunt în continuare măricele, mi se pare că prețurile pentru închirieri de echipament au scăzut. Eu mi-am închirita schiuri și bețe cu 20 lei, iar un prieten echipament complet de snowboard cu 30 lei. Așadar prețurile pentru echipament complet schi/snowboard sunt de 30 lei, separat fiind schiuri/ placă - 15 lei, clăpari/boots - 15 lei, bete schi - 5 lei, sănii - 10 lei, inchiriat patine+intrare patinoar (cel de lângă cabana ”Fulg de nea”) - 20 lei/ora, doar intrare patinoar - 10 lei.

Acum că am enumerat costurile aferente distracției, excluzând de aici transportul către destinație, să continuăm cu firul epic al zilei. După coada la cartele, a urmat evident coada la telescaun. Și ce coadă! La fiecare urcare am așteptat în jur de 25-30 minute, așadar vă recomand să vă gestionați timpul luând în considerare și acest aspect. (telescaunul funcționează între 8:30 și 16:30) Sunt convinsă că în cursul săptămânii este cu mult mai liber, pentru cei care au posibilitatea aceasta!

Coada la telescaun - Predeal
După așteptatul îndelungat pe la cozi, am ajuns și în telescaun și apoi, aproape instantaneu până în vârf. Sus, un peisaj superb, dar și un vânt pe măsură!

Sus, după coborârea din telescaun ...vânt puternic!

Vedere cu munții Bucegi
Iar ce a urmat vă puteți imagina ...pârtieeee :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...