luni, 21 octombrie 2013

În octombrie, la Vulcanii Noroioși!

Sâmbătă și duminică a fost o vreme cu adevărat frumoasă, mai ales ținând cont ca ne aflăm la mijlocul lui octombrie și în loc de ploi și vreme urâtă suntem încă răsfățați cu zile însorite. Așadar a fost tocmai o vreme propice pentru o drumeție - destinația aleasă de această dată a fost „Vulcanii noroioși”! Și aici se poate ajunge cu trenul. Bine, nu tocmai până la Vulcanii Noroioși, ci până în comuna Berca. Iar de aici începe promenada, care durează aproximativ trei ore până la „Pâclele mici” unde se află o parte a vulcanilor noroioși, cealaltă fiind adăpostită de „Pâclele mari”, la încă o jumătate de oră de mers.

Drumul din Berca spre satul Pâclele, care duce ulterior și spre Vulcanii noroioși este unul deosebit de pitoresc, culorile toamnei dându-i un aer de basm, creând peisaje deosebit de frumoase. Evident, aici nu mă refer la drumul asfaltat, ci la cel forestier, care șerpuiește prin dealuri și face legatura dintre cele două sate. Pe marginea drumului sunt o mulțime de arbuști încărcați cu merișor, porumbele, măceșe sau cătină.

Merișor
Odată ajunși la Pâclele Mici, peisajul se schimbă brusc, ai parte de un peisaj de-a dreptul selenar, cu conuri care bolborosesc și scuipă noroi. Este extrem de interesant să privești conurile gri-pământii în acțiune - mie una mi-au oferit o senzație de liniște când le priveam atent încercând să le anticipez următorul pas. Și nu exagerez când spun că aș fi fost în stare să le privesc cu ceasurile :) Chiar dacă Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari se întind pe o suprafață mai mare, cei de la Pâclele Mici sunt mult mai „activi”.

Biletul de vizitare costă 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru studenți și doar 1 leu pentru elevi. Și nu există nicio taxă foto :)

Pâclele Mici în acțiune!
Vulcanii ceva mai liniștiți de la Pâclele Mari

Peste noapte am poposit la pensiunea „Vulcanii Noroioși” situată exact lângă Pâclele Mari. Camera a fost curată, cât se poate de călduță, mâncarea de la restaurant gustoasă (am primit bonus și gogoși proaspete!), iar personalul extrem de amabil, cum rar mi-a fost dat să întâlnesc; iar biletul de vizitare pentru Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari a fost inclus în prețul de cazare (și anume 90lei pentru camera de 2 persoane).

În loc de încheiere vă recomand cu multă căldură să vizitați atât Vulcanii Noroioși, cât și locurile minunate din împrejur și vă las în compania mai multor poze aici.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...