luni, 12 august 2013

Pentru midii proaspete, mergeți la Dalboka!

Dacă ajungeți pe litoralul autohton și aveți poftă de midii proaspete, atunci puteți da o fugă la vecinii noștrii din sud, până la restaurantul Dalboka, la malul mării, în localitatea bulgărească cu același nume. Din Vama Veche sunt aproximativ 50 km mergând în direcția Kavarna. Drumul ce duce la ferma de midii, lângă care se afla și restaurantul, sau mai bine zis restaurantele, că sunt două la număr, se îngustează spre țărm, fiind foarte abrupt pe ultima porțiune, iar sfatul meu este să vă lăsați mașinile mai la deal și să mergeți câteva minuțele pe jos - și așa priveliștea e minunată!

Odată ajunși la restaurant puteți servi pe lângă midii gustoare, felurite preparate din diferite soiuri de pește și alte minunății maritime, totodată bucurându-vă de un peisaj de vis. Eu nu sunt tocmai cel mai înfocat fan al midiilor, însă aici m-am delectat cu o ciorbă de pește sațioasă. Cei care servesc știu și suficient din dulcele grai românesc cât să vă ia comanda, iar meniurile sunt traduse și în română. Legat de prețuri, sunt mai mult decât decente și se poate plăti și în lei. 

Eu evident nu m-am putut abține și am făcut și câteva poze artistice :)

Restaurant Dalboka
Mai multe informații despre ferma de midii și restaurant puteți găsi pe site-ul oficial , care are și traducere în limba română, dar mi se pare mai accesibilă varianta în engleză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...