sâmbătă, 15 iunie 2013

Skopje, o surpriză așa plăcută!

Chiar dacă scopul circuitului cu autocarul a fost acela de a mă plimba pe zidurile cetății Dubrovnik, trebuie să recunosc că cel mai mult m-a impresionat capitala Macedoniei, Skopje. Și asta probabil pentru că nu aveam absolut niciun fel de așteptări referitor la acest oraș! Însă Skopje este o bijuterie de oraș, cu un centru tare frumușel, cu o sumedenie de statui, care de care mai interesante sau mai impunătoare. Cea mai mare și impunătoare, este, așa cum era de așteptat, cea care îl reprezintă pe Alexandru Macedon călare, în toată gloria sa!

Alexandu Macedon călare, Skopje

Dar nu glumeam când spuneam că în centrul capitalei Macedoniei veți întâlni statui din cele mai diverse la tot pasul, după cum puteți vedea în pozele de mai jos:Luând taurul de coarne :)


Și dacă vă imaginați casa Maicii Teresa, ca o locuință austeră, clasică și lipsită de culoare, veți fi iarăși surprinși, cum am fost și eu când am vazut-o: o clădire modernă, luminoasă, în nuanțe plăcute de albastru și alb.

Razele soarelui luminând casa Maicii TeresaȘi cum eu am o slăbiciune pentru orașele care au undeva sus, o fortăreață medievală, ei bine Skopje nu m-a dezamăgit nici la acest capitol. Pe cel mai înalt deal din Skopje se află fortăreața Kale, cetatea fiind la origine construită de împăratul bizantin Iustinian.

Fortăreața Kale


Nu-i așa că și voi v-ați îndrăgostit de Skopje? Eu una îmi doresc să ajung din nou aici și să vizitez pe îndelete orașul. În plus, pe lângă Skopje, mai doresc să vizitez în Macedonia și orașul de pe malul lacului Ohrid (ce se numește, cum altfel, decât tot Ohrid!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...