sâmbătă, 11 mai 2013

Impresii din Serbia. De la Porțile de Fier I până la Belgrad.

Prima țară străbătută pentru a ajunge la Perla Adriaticii, Dubrovnik a fost Serbia. Am traversat Dunărea pe la Porțile de Fier I și am avut parte de o „excursie” cu autocarul pe lângă defileul acesteia. Trebuie să recunosc că mai mult am moțăit în această porțiune a călătoriei, mai deschinzând din când un ochi ca să mă bucur de frumusețea peisajului. Am avut și un moment de „belvedere” când autocarul a oprit ca să facem poze. Cu toate că era doar 1 mai, soarele strălucea foarte puternic și a fost neașteptat de cald. Mai jos puteți vedea câteva poze imortalizate la acest popas (ajustate puțin ulterior):

Defileul Dunării - malul sârbesc

Chipul lui Decebal sculptat în stâncă

Cetatea Golubaț

Apoi am mers și am tot mers. Pe marginea șoselei se puteau vedea case frumoase și îngrijite, iar drumurile au fost impecabile. Se pare că sârbii si-au revenit din relativ recentele bombardamente și au înflorit între timp!

Seara am ajuns la destinația pentru înnoptare, Belgrad. De data aceasta am vizitat doar puțin orașul, am ajung la mănăstirea Sf. Sava, prin centrul pietonal al orașului și la parcul-cetate Kalmagedan, de unde se poate observa frumoasa priveliște a confluenței dintre Dunăre și râul Sava. Mă bucur că acum doi ani am avut șansa de a vedea mai pe îndelete acest oraș care are un farmec aparte și în care îmi doresc să mai revin.

Biserica Sf. Sava

Interiorul bisericii Sf. Sava

Centrul pietonal din Belgrad

Cetatea Kalmagedan

Confluența Dunăre - Sava

Și după o scurtă plimbare seara prin Belgrad, am ajuns și la hotel, situat în apropierea gării, unde ne-a întâmpinat o cameră tare drăguță.

Hotel Rex, Belgrad

Și a doua zi am pornit spre Muntenegru. Dar mai multe despre asta în „numărul următor”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...