luni, 27 mai 2013

Am ajuns și în Muntenegru!

După Serbia, circuitul ne-a purtat prin serpentinele muntoase din Muntenegru, am pătruns în parcul Durmitor și am străbătut marele canion Tara. Și l-am tot străbătut, ore în șir de mers cu autocarul prin curbe, cu o prăpastie impresionantă afișându-se la marginea șoselei și culmi muntoase impunătoare ca priveliște. Dar nu am foarte multe dovezi în acest, deoarece nu am reușit să fac poze descifrabile din autocar, de unde ședeam, așa că va trebui să ma credeți pe cuvânt. Traseul nu e pentru cardiaci sau pentru cei cu rău de mașină :)

Am mai avut mici popasuri cu autocarul, așa că mai jos aveți o mostră de Muntenegru, o țară frumoasă, muntoasă, dar și cu deschidere la litoralul mării Adriatice.


Am poposit pentru o oră și în centrul capitalei, Podgorica, unde am văzut un oraș balcanic, într-o oarecare ascensiune forțată, ca urmare a dezvoltării recente. Ah, și pentru cei care nu știu, cu toate că Muntenegru nu se află în Uniunea Europeană, folosesc euro ca monedă națională!

Ceasul otoman din Podgorica
Și seara târziu, am ajuns spre locul de cazare, un hotel fost „comunist”, din localitatea Cetinje ... iar de acolo, a doua zi dimineața, am pornit spre Perla Adraticii, Dubrovnik! dar despre Dubrovnik, în articolul următor :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...