duminică, 10 martie 2013

Seminar fotografie Nikon Entry Level

Ieri am participat la seminarul de fotografie Nikon Entry Level, organizat de către F64 și avându-l ca lector pe d-l Radu Grozescu, cu toate că am primul meu DSRL (Nikon evident) de aproape doi ani și îl folosesc cu drag și spor. Într-un an am reușit să termin de citit manualul de utilizare, iar după aproximativ doi ani m-am gândit că ar fi cazul să particip la un astfel de seminar, pentru a-mi aminti anumite noțiuni, a consolida altele și a afla lucruri pe care le-am omis.

După înscrierea realizată online, am primit și un materialul de curs pe care l-am parcurs și care mi s-a părut foarte util. Lucruri complexe erau explicate facil, într-un limbaj accesibil, conținând diferite exemple de fotografie pentru a demonstra explicațiile prezentate.

Seminarul a avut loc la sediul F64, vis-a-vis de Arena Națională și a început punctual la ora 10, încheindu-se după 6 ore și anume la ora 4 după-amiaza. La acest seminar am numărat eu 18 participanți în sală.

Aspecte care mi-au plăcut la acest seminar de fotografie:

  • cursanții au avut la dispoziție apă, suc, ceai, cafea și gustărele, ca să poată rezista cu succes celor 6 ore de seminar;
  • în sală existau 2 ecrane suspendate, astfel informația putând fi vizionată de toți participanții;
  • aveau „free wi-fi” :) ;
  • structura seminarului și anume divizarea acestuia în 4 părți, despărțite de pauze generoase de 20 minute:
10.00 - 11.20 – Manevrarea, meniurile și setările aparatului. Expunerea, timpul de expunere, sensibilitatea.
11.40 - 12.50 – Diafragma, profunzimea, focalizarea, balansul de alb, aspectul imaginii.
13.10 - 14.20 –Obiectivele pentru DSLR-uri. Ghid practic: portrete, evenimente.
14.40 - 16.00 - Ghid practic: peisaje, fotografii de călătorie, nocturne, macro.

  • felul în care d-l Radu Grozescu a prezentat informațiile despre fotografie, exemplele oferite pentru ca aceasta să fie pe înțelesul tuturor.
  • faptul că toate întrebările ridicate în acest seminar au primit un răspuns.
Nu pot spune că au fost lucruri care nu mi-au plăcut, probabil aș fi preferat să fie ceva mai răcoare în sala de curs și să aibă și ceva mai consistent de mâncare, cum ar fi fost niște sandwich-uri :)

Seminarul mi s-a părut interesant și mă bucur că multe dintre cele prezentate îmi erau deja vag familiare, altfel ar fi fost foarte multă informație de „digerat”. Un astfel de seminar nu face decât să îți deschidă apetitul pentru un curs cât mai cuprinzător de fotografie! Cel puțin acesta a fost efectul asupra mea ... și să vreau să fac poze, multe poze!

Diploma mea de participare
Cum pentru aparatul meu Nikon D3100 am un obiectiv standard de 18-55mm, oscilez spre un nou obiectiv: de 18-105mm sau 55-200mm? Dacă aveți sugestii, le aștept cu drag!

Lista completă a cursurilor și seminariilor de fotografie organizate de F64 o puteți găsi aici.

Cine a mai urmat un curs de fotografie și ce impresie i-a lăsat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...