vineri, 29 martie 2013

Mr Arlo. Un nou start-up în domeniul planificării călătoriilor.

Răsfoind știrile primite de la Tnooz, pe care le recomand tuturor celor pasionați pe lângă turism și de domeniul „technologiilor” aferente turismului și călătoriilor, am dat peste un nou start-up destinat planificării călătoriilor on-line, și anume Mr. Arlo.

Mr. Arlo dorește să simplifice procesul de planificare al vacanței prin accesul la rețelele de socializare, pentru a oferi sugestii din experiențele de călătorie ale prietenilor. Aș zice că nu e nimic nou în acest lucru, acest aspect fiind folosit și în alte aplicații de acest gen. Ei își propun să elimine nevoia de a folosi și alte site-uri pentru planificarea vacanței, oferind toate informațiile necesare pe site-ul lor, iar elementul de noutate l-ar oferi interacțiunea cu bloggerii  de travel, pentru descrierea destinațiilor și oferirea de sugestii pentru valorificarea experienței. Sună interesant ca idee, însă practic site-ul mai are de lucru până a ajunge să fie unica sursă necesară și suficientă planificării unei vacanțe sau călătorii.

Site-ul este împărțit în trei secțiuni principale: Plan, Dream și Feed. Prima secțiune este dedicată planificării călătoriei. Vizitatorul poate introduce destinația, data de sosire și plecare, plus numărul de persoane. Căutarea apoi returnează în principal sugestii de cazare, dar și articole și sugestii de petrecere a timpului liber.
Cum era de așteptat bugetul poate fi ajustat și putem opta doar pentru hotelurile care i-au încântat pe ceilalți utilizatori. Din start, partea cu ajunsul la destinația aleasă ne indică că va mai trebui să căutăm și în altă parte.


La secțiunea Dream avem sugestiile de călătorie oferite de site în funcție de ceea ce căutăm, mare cu soare sau destinații cu zăpadă. Deși nu pot spune că găsesc foarte practice aceste sugestii, pot reprezenta un mod plăcut de a descoperi destinații din întreaga lume, iar fotografiile de prezentare sunt atractive.


În cadrul ultimei opțiuni, cea de Feed, puteți planurile de vacanță ale altor utilizatori. Nu am văzut însă să existe posibilitatea de interacționa cu ceilalți utilizatori pentru a afla părerile lor despre o destinație sau a le adresa unele întrebări.


După ce am poposit un pic pe site și am folosit și aplicația pentru Facebook, nu pot spune că s-a dovedit foarte util, dar poate și pentru că nu îmi plănuiam cu adevărat o vacanță. Nu am simțit factorul „wow” când am navigat pe paginile acestui site, însă aștept cu interes o integrare mai substanțială cu blogerii de travel de pretutindeni, care cred că pot transforma acest site într-ul cu adevărat potențial în domeniul planificării călătoriilor și vacanțelor!

Articolul original de pe Tnooz îl puteți citi aici. Dacă ați avut curiozitatea de a intra pe acest site, ce impresie v-a făcut? Credeți că v-ar putea ajuta în planificarea vacanței sau curând vom citi despre el ca „another start-up that failed”?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...