sâmbătă, 16 martie 2013

MapUp, un eveniment marca Google Map Maker. Pentru cei pasionați de hărți și cartografie on-line.

Astăzi, începând cu ora 11:00, în cadrul Sălii de lectură a Bibliotecii UPB a avut loc evenimentul MapUp organizat de cartografi pasionaţi din comunitatea Google Map Maker, care îşi propune să facă cunoscute metodele cartografiei online. În ciuda unor probleme tehnice, evenimentul s-a desfășurat cu succes, mulți tineri aflând detalii importante despre cum pot contribui la actualizarea hărților oferite de Google Maps, hărți pe care mulți dintre noi le folosim destul de des. Eu una cred că le accesez zilnic pentru a calcula un traseu, a localiza o destinație sau a vedea mai multe detalii despre aspectul unui punct de interes.

Evenimentul a respectat în mare planul inițial de discuții anunțat pentru eveniment:
11:00 - 11:15
deschidere: Dan Bulucea, Country Manager Google România
11:15 - 11:30
introducere în Map Maker
12:00 - 12:15
pauză
12:15 - 12:35
discutăm despre poligoane
12:35 - 13:00
discutăm despre clădiri
13:00 - 13:15
pauză
13:15 - 14:00
discutăm despre străzi
14:00 - 14:20
sesiuni de grup
14:20 - 14:30
concurs
14:30 - 15:00
relaxare & socializare
Organizatorii au avut grijă ca participanților să nu le lipsească nimic!

În cadrul evenimentului s-a discutat importanța hărților online și folosirea acestora în raport cu hărțile tradiționale, pe suport de hârtie. S-a pus accent pe comoditatea acestora, mobilitatea dată de telefonul mobil, abundența detaliilor oferite și actualizarea constantă.

Dan Bulucea, Country Manager Google România

Apoi s-a trecut la prezentarea aplicației Google Map Maker, care poate fi folosită de oricine are un cont de email de la Google. Astfel fiecare dintre noi poate contribui la acuratețea hărților oferite de Google Maps, actualizând porțiunile cunoscute și adaugând informații despre diferite puncte de interes (interfața este disponibilă și în limba română). Iar pentru orice întrebări sau probleme întâlnite există un forum unde acestea se pot comunica pentru a primi un răspuns sau a se găsi o soluționare.

Prezentarea aplicației Map Maker

Deja din cadrul acestui eveniment, cei participanți au avut șansa de a experimenta cum pot edita hărțile on-line.

Pentru iubitorii aplicației StreetView despre care v-am mai povestit în paginile acestui blog, în acest an, pentru România vor fi adăgați în jur de 40.000 km de imagini stradale!

La sfârșitul evenimentului a avut loc și un concurs cu întrebarea „în ce an s-a lansat Google Map Maker în România”, răspunsul fiind 2009, iar cei mai rapizi respondenți au câștigat câte o cană termo-sensibilă cu logo-ul Android. Însă pe lângă câștigătorii concursului toți participanții au primit o diplomă de participare și o pungă cu logo-ul Google conținând un tricou și o agendă cu pix.

Diploma de participare

Eu purtând tricoul de la Google Map Maker

Agenda primită cadou

În ciuda problemelor tehnice, evenimentul marca Google a fost unul bine organizat și interesant. Eu o să încerc să adaug pe hartă locurile care îmi sunt familiare și care în prezent lipsesc, în speranța că astfel le voi fi de ajutor și altora să le descopere!

Participanții la Politehnica MapUp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...