luni, 4 martie 2013

Hotel Cheia, impresii despre cazare

Voi încheia șirul de mici articole legate de Carnavalul Zăpezii și stațiunea Cheia, prin impresiile legate de  cazare, oferite de hotelul Cheia. Am trecut de câteva ori înainte pe lângă acest hotel, care este considerat un simbol al localității Cheia și m-am întrebat cum o arata în interior. Ei bine, am aflat și acum împărtășesc acest lucru cu voi. Nu, hotelul Cheia, nu este tocmai hotelul Ritz, în versiunea de 2 stele și părerea mea este că exteriorul este mai frumos decât ceea ce găzduiește în interior.

Hotel Cheia
Eu am stat într-o cameră cu patru locuri care se află întâmplător sau nu, la etajul patru (nu, nu există lift, în caz că vă întrebați!). Aspectul interior al hotelului și implicit camerele amintesc de vremurile comuniste, fiind destul de sumbre culorile folosite pentru mochete și draperii, iar mobilierul destul de vechi și mohorât. Ce-i drept o pată de culoare și o notă de optimism o oferă pozele-picturi ce se regăsesc pe hol.

Un alt aspect care a lăsat oarecum de dorit a fost faptul că, caloriferele erau mai mult reci decât calde, însă au compensat plăpumile oferite, care au ținut de cald. Ah, și baia, a carei cadă se scurgea atât înăuntru, cât și pe afară și era decorată și cu puțină igrasie pe alocuri.Hotelul Cheia este mai degrabă folosit de grupuri mai mari, fiind din ce am văzut ales pentru diferite evenimente, de la conferințe la botezuri, având pe lângă o capacitate de cazare de 124 de locuri și o sală de mese încăpătoare, plus săli de conferințe de diferite capacități.

Prețurile pe care le-am văzut la recepție au fost de 80 lei pentru cameră în regim single, 110 lei cameră dublă  și 140 lei pentru un apartament. Evident, pentru grupuri, prețurile afișate suferă reduceri importante.

Ca avantaj, pot spune totuși că hotelul are balcoane la toate camerele care oferă priveliști încântătoare. Și camerele erau curate, iar dintre persoanele cu care am mai vorbit, nu au avut probleme cu căldura sau apa scurgându-se la baie. Așadar poate doar am avut eu „ghinion”!


Voi ați fost cazați la hotelul Cheia? Dacă da, cum vi s-a părut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...