luni, 18 martie 2013

Cum se ajunge în Sofia? (III)

Dacă până acum am acoperit călătoria cu mașina sau autocarul dinspre București spre Sofia, acum a sosit rândul trenului, mijloc de transport care știu că are împătimiții săi!

În funcție de dată, din Bucureși spre Sofia circulă unul sau două trenuri zilnic, lucru valabil și pentru traseul de întoarcere. Călătoria este una destul de lungă, durata acesteia fiind de aproximativ 11 ore. Dar pentru cei care iubesc călătoriile cu trenul timpul va trece repede :) 

Având în vedere că orarul trenurilor este diferit în funcție de perioadă și poate suferi modificări, pentru detalii exacte accesați site-ul http://reiseauskunft.bahn.de

Pentru informații referitoare la rutele internaționale puteți suna la CFR la numărul 021-3199565 cu interiorul 134608. În prezent costul unui bilet București-Sofia este de 140 lei, doar dus, iar dacă doriți loc la cușetă trebuie plătit un supliment de 30 lei. Locuri la cușetă există doar pentru trenul care circulă noaptea și sunt limitate, așadar dacă tânjiți după un astfel de loc, faceți rezervarea din timp.

Călătoria cu trenul spre Sofia reprezintă o șansă (pentru unii, pentru alții o „neșansă” datorită duratei luuungi) de a vedea o parte importantă din Bulgaria, trenul trecând prin Ruse, Gorna Orjahovica, Levski, Pleven sau Mezdra. Trenul este unul din cele vechi, de origine „comunistă”, vagonul internațional fiind destul de gol, însă există posibilitatea ca cei care circulă „național” să se folosească tot de acest vagon, tocmai fiindcă este liber, astfel ocupându-l. Dar  important de știut este că biletul lor nu va fi pentru acest vagon, în caz că vreți să-i goniți :) 

Un avantaj al călătoriei cu trenul îl reprezintă peisajele pe care acesta le străbate, trecând prin diferite forme de relief, de la munte la câmpie, de la orașe la mici sate.
Cum vi se par peisajele văzute din tren?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...