luni, 18 martie 2013

Cum se ajunge în Sofia? (III)

Dacă până acum am acoperit călătoria cu mașina sau autocarul dinspre București spre Sofia, acum a sosit rândul trenului, mijloc de transport care știu că are împătimiții săi!

În funcție de dată, din Bucureși spre Sofia circulă unul sau două trenuri zilnic, lucru valabil și pentru traseul de întoarcere. Călătoria este una destul de lungă, durata acesteia fiind de aproximativ 11 ore. Dar pentru cei care iubesc călătoriile cu trenul timpul va trece repede :) 

Având în vedere că orarul trenurilor este diferit în funcție de perioadă și poate suferi modificări, pentru detalii exacte accesați site-ul http://reiseauskunft.bahn.de

Pentru informații referitoare la rutele internaționale puteți suna la CFR la numărul 021-3199565 cu interiorul 134608. În prezent costul unui bilet București-Sofia este de 140 lei, doar dus, iar dacă doriți loc la cușetă trebuie plătit un supliment de 30 lei. Locuri la cușetă există doar pentru trenul care circulă noaptea și sunt limitate, așadar dacă tânjiți după un astfel de loc, faceți rezervarea din timp.

Călătoria cu trenul spre Sofia reprezintă o șansă (pentru unii, pentru alții o „neșansă” datorită duratei luuungi) de a vedea o parte importantă din Bulgaria, trenul trecând prin Ruse, Gorna Orjahovica, Levski, Pleven sau Mezdra. Trenul este unul din cele vechi, de origine „comunistă”, vagonul internațional fiind destul de gol, însă există posibilitatea ca cei care circulă „național” să se folosească tot de acest vagon, tocmai fiindcă este liber, astfel ocupându-l. Dar  important de știut este că biletul lor nu va fi pentru acest vagon, în caz că vreți să-i goniți :) 

Un avantaj al călătoriei cu trenul îl reprezintă peisajele pe care acesta le străbate, trecând prin diferite forme de relief, de la munte la câmpie, de la orașe la mici sate.
Cum vi se par peisajele văzute din tren?

3 comentarii:

 1. Buna Adriana. Plec in aceasta noapte la Sofia cu trenul de 23:30 - inca nu am cumparat biletul. As aprecia cateva sfaturi/informatii:
  - la telefon, doamna de la agentia cfr mi-a spus ca nu se poate rezerva locul. Am inteles eu bine? am motive de ingrijorare ca nu prind loc sau o sa fie aproape gol trenul?
  - exceptand achizitia biletului dus intors, mai trebuie validat in gara (Buc sau Sofia) sau alt task de genul?
  - vagoanele sunt compartimentate sau "open space" ca la personal?
  - sa imi iau si suplimentul de cuseta? nu am probleme cu somnul, pot adormi instant in orice pozitie
  - exista priza de curent in comportimente sau cusete?
  - au vagon restaurant sau vreo zona de fumatori (exceptand toaleta)?

  Mersi pt ajutor si la cate mai multe calatorii iti doresc

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Bogdan. Nu am mai mers de ceva vreme cu trenul de noapte spre Sofia, insa din cate stiu nu este nicio problema sa iei biletul din gara cu vreo jumatate de ora inainte de plecarea acestuia. Ulterior nu mai trebuie facut nimic cu biletul, decat sa-l prezinti controlorului:) Parca exista un vagon tip personal, celelalte fiind pentru dormit. Cat despre prize, depinde unde ai loc. Insa este posibil ca lucrurile sa se fi schimbat de cand am calatorit eu ultims data. Oricum calatorie placuta :)

  RăspundețiȘtergere
 3. A mai calatorit cineva cu trenul spre Sofia de curand? Am aceleasi intrebari ca si Bogdan Sarbu

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...