joi, 7 martie 2013

Cum se ajunge în Sofia? (II)

Dacă în articolul precedent din această serie am vorbit despre cum se poate ajunge în Sofia cu mașina proprietate personală (sau împrumutată), azi vă voi povesti despre o altă modalitate de transport cu care se poate ajunge în Sofia, și anume autobuzul.
 
S-ar putea să îți placă și:

Din București, și anume din autogara Filaret, circulă zilnic un autobuz spre Sofia, ce pleacă la ora 16:00 și cu puțin înainte de ora 23:00 ajunge la destinație. Biletele se pot procura atât de la casa de bilete a autogării, cât și de la șofer. Bine, de la șofer, veți „achiziționa” biletul doar pentru dus, puțin mai ieftin, însă nu veți primi dovada acestei achiziții. Și nu vă așteptați ca șoferii să vorbească engleză ... „ticket” cred că e singurul cuvânt pe care îl știu în această limbă :)

Mai nou văd că biletele se pot cumpăra și online de pe site-ul firmei de transport bulgărești: http://www.etapgroup.com/ .

Autobuze Etap-Grup Plus, care asigură transportul pe ruta București-Sofia

Prețul unui bilet doar dus este 52 leva (aproximativ 115 lei), iar dus-întors 82 leva (aproximativ 180 lei). Așadar cumpărarea unui bilet dus-întors vă asigură un tarif mai scăzut, cu condiția să știți data la care urmează să vă întoarceți. Ultima oară când am achiziționat un bilet dus-întors de la autogara Filaret, nu au putut să-mi adauge și ziua de întoarcere cu locul rezervat, acest lucru fiind făcut la autogara Centrală din Sofia, după ce am ajuns la destinație. Sediul Etap - Grup Plus se află exact în incinta autogării Sofia, la câtiva metri de unde oprește autobuzul și îl veți găsi deschis și la aceea oră.

Pentru când veți dori să reveniți în București, autobuzul pleacă din autogara Centrală din Sofia la 00:30. Așadar aveți grijă la ziua specificată pentru întoarcere, fiind după miezul nopții și de asemenea la cum veți ajunge la autogară la acea oră târzie.

Traseul urmat de autobuz este București - Ruse - Sofia, acesta oprind în Ruse, de unde urcă majoritatea călătorilor și mai are un popas ulterior în localitatea Obnova, unde oprește pentru aproximativ 20 minute pentru ca pasagerii să se poate dezmorți și să poată mânca câte ceva. Ar fi bine să aveți la voi deja leva schimbați și eventual și câțiva stotinkii (mărunțișul lor), mai ales dacă vreți să folosiți grupurile sanitare din Ruse sau Obnova, care sunt contra cost (între 30 și 50 stotinkii).

Traseu autobuz București - Ruse- Obnova - Sofia

Călătoria durează aproximativ 7 ore, iar ora de ajungere în autogara Centrală din Sofia este târzie. Exact în fața autogării există o stație de taxiuri SuperTrans (СуперТранс), care sunt taxiuri legitime, ce iau turiștii în ordinea sosirii lor pe peron, cu care nu veți avea probleme de „suprataxă”. Nu vă așteptați nici ca taximetriștii să știe engleză așa că e bine să aveți pregătită adresa și eventual și un punct de reper.

Autogara Centrală din Sofia

Dacă mai aveți nevoie și de alte detalii despre călătoria cu autobuzul spre Sofia, vă stau la dispoziție oricând cu informații, iar dacă a mai călătorit cineva cu acest autobuz și are impresii sau sfaturi adiționale de călătorie, îl rog să le adauge la secțiunea de comentarii. And stay tuned, urmează pentru amatorii de călătorii pe șine și varianta: cum se ajunge în Sofia cu trenul!

Orar: București-Sofia zilnic de la 16:00
          Sofia-București zilnic de la 00:30
Preț: dus - 52 leva (aproximativ 115 lei)
         dus-întors - 82 leva (aproximativ 180 lei)
Telefoane: Autogara Filaret - +4021-336.06.92/+40723-671.011
Site-uri utile:  http://www.centralnaavtogara.bg 
                        http://www.etapgroup.com/

P.S.1: Pe 28.11.2014 am circulat din nou cu autocarul spre Sofia, iar acum autocarul oprește și în Pleven, motiv pentru care ajunge ceva mai târziu în Sofia. Costul unui bilet până în Pleven este de 18 euro (aproximativ 80 lei). Așadar puteți opta folosind acest autobuz pentru un „city-break” la Ruse, la Pleven sau în Sofia!
                               

2 comentarii:

 1. Mulțumea pentru articol este foarte UTI! Trebuie sa merg la Sofia moartea viitoare si mi s-a apus ca autocarul este opțiunea cea mai buna . As fi vrut sa cumpăr un bilet de pe site , dar site-ul îmi vorbește jumătate engleză , jumătate bulgara ( un mesaj in roșu ca răspuns la Căutare pentru 25 August . Plus o fereastra pop-up care m-a intraba ceva in bulgara , la care trebuie sa răspund "Cancel" sau "OK" ... Având in veder ca am nevoie de factura pentru bilete si ca m-a deplasez cu valize si un grup de copii, nu prea mă tentează sa mă prezint ca o floare la 15:30 la Filaret fără bilete...
  Ce sfat îmi dai? Se pot lua bilete de la gara cu câteva zile inainte?
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna! Cel mai bine suni la autogara Filaret sau le poti trimite un mail office@acfilaret.ro (eu le-am mai scris in trecut si mi-au raspuns) ca sa iti dea informatii exacte.

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...