marți, 26 februarie 2013

Stațiunea de interes local, Cheia

M-a amuzat puțin indicatorul de intrare în localitatea Cheia deoarece o descrie precum „Cheia, stațiune de interes local”. Nu susțin că stațiunea Cheia ar fi de interes internațional, dar parcă nu e tocmai cea mai bună promovare să o limităm doar ca de „interes local”.

Am trecut de mai multe ori prin stațiunea Cheia, în drum spre cabana Muntele Roșu, dar weekend-ul trecut a fost prima oară când am petrecut mai mult timp în această localitate și am avut șansa să o bat la pas, deoarece nu e tocmai o localitate mare. În Cheia, impresia mea a fost că sunt mai multe pensiuni decât case ale localnicilor, sau mai bine zis majoritatea caselor localnilor au fost transformate în pensiuni, lor adăugându-li-se altele noi, mai semețe și mai colorate.

Stațiunea Cheia se află la 132 km de București și la aproximativ 50 km de Brașov, fiind situată în apropierea munților Ciucaș și a râul Teleajen. În Cheia nu există gară de tren, cea mai apropiată fiind cea din Măneciu, în schimb există microbuze care ajung aici.

Orar microbuze Cheia

Prinicipalele atracții în materie de vizitat în stațiunea Cheia sunt:
Mănăstirea Cheia
Muzeul „Flori de mină” din Cheia
Muzeul de antropologie „Francisc Rainer”
Aici aș mai putea adăuga, chiar dacă nu se vizitează, dar pot fi văzute din depărtare antenele uriașe ale Centrului de Telecomunicații din Cheia. Mie mi s-au părut de-a dreptul imense, ca în filmele SF!

În depărtare se pot vedea antenele Centrului de telecomunicații Cheia
De asemenea, Cheia reprezintă punctul de plecare pentru trasee în masivul Ciucaș, de aici, urmărind marcajul cu bandă galbenă se poate ajunge la cabana Muntele Roșu.

Stațiunea Cheia mai atrage prin peisaje montane deosebite și printr-un climat cu un aer puternic ozonat, care ajută în tratarea diferitelor afecțiuni, ideal și pentru odihnă și recreere.

Selecție de carne, brânzeturi și palincă - Cheia
Mai multe detalii și poze despre ce poate fi vizitat în Cheia în articole viitoare, că nu am vrut să aglomerez foarte mult acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...