joi, 28 februarie 2013

Pietrele au viață la muzeul „Florilor de mină” din Cheia

Muzeul „Florilor de Mină” din Cheia este deschis de marți până dumincă, între 9:00-17:00, iar biletul de intrare costă 3 lei. Dacă vreți să faceți și poze, cum am vrut eu, 5 lei este taxa de fotografie.

Muzeul „Flori de Mină”, Cheia
Muzeul este format dintr-o singură sală în care veți putea vedea diferite „flori de mină” precum cuarț, ametist, calcit, stibină, pirită, etc. provenind tocmai din Baia Mare. Cel mai draguț a fost că eram singura vizitatoare, putând astfel să citesc informațiile în liniște și să fac poze după pofta inimii.

Expoziția începe amintind că „florile, pietrele prețioase sunt o reflectare a lumii divine: ele ne amintesc puritatea, transparența, limpezimea și perfecțiunea Cerului”.


Interiorul muzeului „Flori de mină”
Colecția „Mihai Viteazul”
Pentru cei pasionați de roci de mină și pietre semi-prețioase, cum sunt și eu, muzeul reprezintă o plimbare plăcută printre diferitele exponate. Iar mie mi-a mai plăcut textul de mai jos, care însoțește colecția muzeului, pe care vă invit să-l citiți:


La intrarea, respectiv ieșirea din muzeu sunt diferite creații lucrate manual din pietre precum cele pe care le puteți vedea în muzeu, în caz că veți dori o amintire, un cadou sau o podoabă.Eu una nu am rezistat tentației și am achiziționat cu 10 lei o brățară de hametit magnetizat, de care sunt foarte mândră, deoarece o pot modela așa cum îmi dorește inimioara, de la brățară de diferite mărimi la lanț sau orice altceva mai născocește imaginația mea.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...