sâmbătă, 16 februarie 2013

CFR vă invită la lectură!

Sau cel puțin aceasta e impresia pe care mi-a lăsat-o după călătoria cu trenul între București și Brașov; pe fiecare măsuță din vagon se găsea câte o carte, „protejată” cu un lanț metalic în caz că unii cititori ar fi fost tentați să-și continue lectura acasă. Ce-i drept, acest sistem de protecție e cât se poate de rudimentar, nefiind capabil a se împotrivi cu adevărat tentativei de sustragere a cărții, însă cu toate acestea și oarecum în mod surprinzător cărțile erau la locul lor. 

Ca de obicei, eu am venit pregătită de acasă cu o carte, trenul fiind unul din locurile mele preferate de lectură, cititul concurând de obicei cu privitul pe geam și punerea gândurilor în ordine. De data aceasta am citit povestiri scurte de Agatha Christie (romanele polițiste fiind printre preferatele mele, iar Agathe Christie autorea mea preferată de romane de acest gen) și l-am urmărit atent pe Hercule Poirot folosindu-și micile celule cenușii și dezlegând mistere complexe și complicate.

Pe măsuța din fața mea se găsea romanul „Ițic” de Pascale Roze, pe care trebuie să recunosc că nu l-am răsfoit, însă am surprins persoane din vagon, răsfoind, așa măcar un pic, paginile cărților din fața lor. Ideea, chiar dacă nu este neapărat practică, mi se pare lăudabilă, o instigare la citit. Chiar dacă nu neapărat cărțile de pe măsuță, poate data viitoare te vei gândi să aduci o carte cu tine când călătorești cu trenul și astfel vei petrece clipe frumoase în compania unui roman bun, care te va transpune în altă lume. Iar evident, cititul nu trebuie să se rezume la durata călătoriei cu trenul, însă această practică poate deschide apetitul multora de a citi mai mult oriunde s-ar afla!

P.S.: o altă recomandare de carte subțire, ușor de citit pe tren găsiți aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...