vineri, 24 august 2012

Muzeul „Grigore Antipa” - un „must see” în București!

Citind recent articole despre o vizită la Muzeul Național de Istorie și o plimbare în Grădina Botanică din București, am decis să scriu și eu despre muzeul „Grigore Antipa”, pe care într-un final fericit am reușit să-l vizitez. Probabil am așteptat să îl modernizeze :)
Muzeul Grigore Antipa

Oricum, dacă nu ați ajuns la muzeul Grigore Antipa după „proaspăta” modernizare, vă recomand cu căldură să o faceți. Bine, nu știu cum era înainte, dar acum este foarte frumos organizat și există explicații detaliate pentru toate exponatele. Puteți vedea pești, păsări și o sumedenie de animale din toate regiunile țării - veți vedea că de o groază nu știați că există, altele vă vor trezi diferite amintiri cu necuvântătoare :) Și pe lângă diversitatea faunei naționale, se pot observa exemplare din toate colțurile lumii - animale pe care le vedem în filme sau la grădina zoologică! Ah, da și sunt și insecte ... iar, m-am uitat îndelung la colecția de fluturi ... câțiva absolut superbi, am rămas cu gura căscată de uimire!

Și îndelung am rămas uitându-mă și la colecția de roci și pietre semiprețioase și prețioase, aceasta fiind o altă pasiune a mea. Pietrele mă refer, nu uitatul :) Am văzut și rubine, smaralde, safire plus un diamant neslefuit și apoi unui (micuț) șlefuit ... ca să nu mai vorbesc despre cuarț, ametist, aventurin ... și câte și mai câte! parcă nu puteam să-mi dezlipesc ochii, așa frumoase erau!

Am mai rămas surprinsă să văd că în incinta muzeului există și o peștera, bine, o replică a unei peșteri, dar o replică extrem de realistă, care mi-a adus aminte de peștera Valea Cetății pe care am vizitat-o de curând.

Prețul unui bilet întreg este de 20 lei, scumpicel, dar merită. Există însă reduceri pentru studenți și gratuitate pentru copii. Eu rămăsesem cu impresia că trebuie să aștepți să intrii în muzeu, după ce am văzut coada kilometrică de la inaugurare. Dar nu, am ajuns, am luat bilet, am vizitat.

Fotografiatul este interzis în muzeu, dar veți observa destule persoane nerespectând această regulă și făcând din când în când poze, în special cu telefonul mobil. Eu însă am respectat-o, drept urmare, nu am nicio poză cu care să mă laud de la această vizită :)

Așadar, în caz că nu aveți planuri pentru acest weekend, vă recomand în ciuda căldurii de afară, o vizită la muzeul Grigore Antipa!

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul muzeului: www.antipa.ro

P.S.: din păcate girafa cea veselă nu vă va mai întâmpina la intrare :( Dar am speranța că va fi restaurată în curând :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...