marți, 24 iulie 2012

Week-end la Râșnov

Week-end-ul ce tocmai a trecut am vizitat pentru prima oară orășelul Râșnov cu gândul de a ajunge la cetate. Zis și făcut! Bilete de tren luate din timp pentru a beneficia de reducere și rezervare făcută pe booking.com - care nu a fost cea mai strălucită idee datorită creșterii subtanțiale a euro din ultima perioadă. Asta e, am plătit 8 lei în plus :))

Am stat la pensiunea Rem's, o pensiune foarte drăguță și mai ales răcoroasă. În ciuda căldurii de afară, în pensiune era răcoare, fără a exista aer condiționat. Așadar era răcoare natural :) Pensiunea dispune și de un restaurant propriu unde trebuie să recunosc am mâncat cea mai bună ciorbă de perișoare de până acum! Am așteptat ceva să vină mâncarea, dar a meritat!
Intrare pensiunea Rems

De la pensiune au fost doar 500 de metri până la cetatea Râșnov. Intrarea este de 10 lei pentru adulți, iar pentru copii sub 14 ani este de 5 lei. Fortificația mi-a amintit de cetatea medievala din Praga, și la Râșnov existând diferite magazinașe cu suveniruri sau produse meșteșugărești. De sus se poate vedea întreg orașul, semănând cu priveliștea oferită de castelul Bran.

Râșnov


Intrare cetatea Râșnov


Poze de nuntă la cetate:)

Și mai mult mi-a plăcut peștera Valea Cetății - prețul de intrare iarăși 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Chiar dacă turul peșterii nu durează foarte mult, este amenajată și luminată foarte frumos. În fiecare sâmbătă aici se susțin concerte muzică clasică ... mă tentează să particip la un astfel de concert într-o astfel de locație :) cred că ar fi o experiență unică!

Drumul spre peștera Valea Cetății

Scena pentru orchestră


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...