sâmbătă, 7 iulie 2012

Turul insulei Zakynthos cu autocarul

Trebuie să recunosc că parcă mi-a plăcut mai mult turul insulei cu autocarul, decât croaziera. Excursia opțională care trebuia să fie realizată de agenție a fost anulată din lipsă de doritori, însă am găsit aceeași excursie la organizatorii locali, care erau amplasați la drumul principal. Singura diferență a fost de 10 euro în minus :) evident ghidul a vorbit în engleză și nu în română, dar nu a fost o problemă să înțeleg ce spune în ciuda accentului grecesc ... dar oricum de multe ori nu eram atentă la ce spune, fiind captivată de peisaj :)
Și în acest tur am plecat în jur de 9 dimineața și ne-am întors în jur de 4 după-amiaza, așadar a durat aproximativ 7 ore.

Autocarul face o oprire la o fabrică de ulei de măsline, de unde evident se pot cumpăra suveniruri: ulei de măsline sau săpun cu ulei de măsline. Eu am optat pentru un săpun natural cu ulei de măsline care a fost 2 euro. Încă nu am apucat să-l încerc, dar sper că și-a meritat banii :)

Apoi următorul popas se face la o terasă unde se poate bea o cafea. În continuare urmează o oprire în portul Porto Vromi pentru cei care vor o excursie opțională cu ambarcațiuni mici cu care se poate pătrunde în interiorul Peșterilor Albastre. Noi am decis că ne-a fost suficient că le-am văzut din exterior :)
Apoi avem o scurtă oprire la biserica Sf Dionissos, unde se pot apride lumânări sau scrie numele celor dragi pe o bucățică de hârtie, pentru a fi în grija celui de sus. Următoarea oprire e la meșteșugarii locali, de unde se poate degusta vin, miere și diferite dulciuri și evident se pot și cumpăra. Am cumpărat și eu o sticlă de vin roșu, ușor, de vară cu 4 euro ... și mi-a plăcut foarte mult!

Penultima oprire are loc la un restaurant unde se poate mânca ceva mai consistent și evident bea o bere Mythos din pahare înghețate. Ultima oprire e la un punct de panoramă pentru vederea epavei de sus, însă din pacate platforma cu vizibilitate bună s-a dărâmat și am fost duși la o alta unde trebuia sa te întinzi un pic să vezi epava.

Fabrica de măsline din Lithaka

Degustare de ulei de măsline
Ulei de măsline cu usturoi
Plajă Porto Vromi
Porto Vromi

Berea Mythos

Priveliște de deasupra plajei Navagyo


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...